Nová služba Sociálnej poisťovne pripomenie zamestnávateľom neodovzdané výkazy

NETKY.SK • 28 December 2016, 14:14 • 2 min
Nová služba Sociálnej poisťovne pripomenie zamestnávateľom neodovzdané výkazy

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa (SP) dnes v rámci skúšobnej prevádzky spustila novú službu pre zamestnávateľov. Mailom alebo SMS správami ich bude upozorňovať, že neodovzdali posledné aktuálne mesačné výkazy poistného za október 2016.

slovakia

left justify in out

Upozorňujúce správy formou SMS a e-mailu dostanú len tí zamestnávatelia, ktorí majú v Sociálnej poisťovni nahlásené aktuálne kontakty – e-mail alebo mobilné číslo. Je preto v záujme všetkých odvádzateľov poistného, aby si v pobočkách poisťovne alebo prostredníctvom adresy mojekontakty@socpoist.sk vždy aktualizovali svoje kontaktné údaje. Vyhnú sa tak pokute, ktorú môže poisťovňa uložiť zamestnávateľovi za nesplnenie si povinnosti až do výšky 16.596,96 eura.

 

Ostrá prevádzka novej služby Sociálnej poisťovne sa začne v januári 2017 a SP bude v tomto mesiaci zamestnávateľov upozorňovať na nepredloženie mesačných výkazov poistného za november 2016.

 

Dnešná skúšobná prevádzka slúži predovšetkým na overenie funkčnosti služby, opravy či doplnenie kontaktov. Poisťovňa dnes na neplnenie si povinností upozorní 4117 zamestnávateľov, z toho 3814 dostane upozornenie formou e-mailu a ďalších 303 formou SMS správy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies