Nová skladba od Majka Spirita: Nahrával ju v slávnom americkom štúdiu

NETKY.SK • 11 November 2013, 14:31 • 2 min
Nová skladba od Majka Spirita: Nahrával ju v slávnom americkom štúdiu

BRATISLAVA - Slovenský rapper Majk Spirit zverejnil skladbu Beautiful Dreamer, ktorú nahrával v losangeleskom Westlake Studio spolu s americkou speváčkou Maysou Leak.

slovakia

left justify in out

Nápad vycestovať do slávneho štúdia, v ktorom nahrávali napríklad Madonna, The Rolling Stones, Frank Sinatra, U2 či Michael Jackson, dostal rapperov manažér Michal Matejovič. ''Vďaka tomu, že som študoval na University of California v Los Angeles, mal som možnosť spoznať prostredie detailne. Vždy som dúfal, že raz budeme môcť s Majkom nahrávať v tomto štúdiu. Takýto projekt je pomerne komplikovaný. Jednáte s inou mentalitou, musíte vedieť predvídať a zároveň sa snažiť byť čo najviac prispôsobivý. Mojou úlohou je postarať sa o to, aby bol Majk pripravený pracovať aj v takomto prostredí. Pracoval som s rôznorodým tímom výnimočne talentovaných ľudí, ktorí mi dôverovali, že vytvorím ideálne podmienky pre ich tvorbu,'' vysvetlil Matejovič. 

Rapper sa z nových skúseností veľmi teší. ''Bola to pre mňa veľká česť a zároveň výzva. Táto skladba vystihuje smer a zvuk, akým by som sa chcel uberať pri novej sólovej tvorbe. Skladba hovorí sama za seba a ja som rád, že môžem zbierať takéto cenné skúsenosti a učiť sa od skutočných osobností, akou je Maysa,'' vyhlásil Spirit, ktorého talent zaujal aj jeho kolegyňu. ''Majk je veľmi nadaný umelec, píše skvelé texty a má výborný ''flow''. Navyše je veľmi pohľadný. Správal sa ku mne veľmi milo,'' prezradila 47-ročná Maysa Leak, ktorá je známa aj z britskej kapely Incognito, či zo spolupráce so Steviem Wonderom. 

Pri nahrávaní piesne vznikol v štúdiu aj videoklip, ktorý by mal Spirit zverejniť 17. novembra prostredníctvom sociálnej siete Facebook. 

Majk Spirit pôsobí na slovenskej scéne od roku 2000. Do povedomia verejnosti sa dostal ako člen bratislavskej skupiny H16, podpísaný je pod EP nahrávkou Jednašestka ftvojom klube (2004) a štúdiovými albumami Kvalitný materiál (2006), Čísla nepustia (2008) a Rýmy, hudba a boh (2013). Ako sólový interpret debutoval albumom Nový človek (2011), za ktorý získal platinovú platňu. Rapper s občianskym menom Michal Dušička triumfoval v roku 2011 v ankete Slávik v kategóriách Objav roka a Videoklip roka. V roku 2012 sa stal víťazom ocenenia MTV Europe Music Awards v kategórii Best Czech and Slovak Act. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies