Nová sezóna NHL priensie niekoľko zmien

NETKY.SK • 20 Jún 2013, 12:19 • 2 min
Nová sezóna NHL priensie niekoľko zmien

BOSTON - Generálni manažéri klubov zámorskej hokejovej NHL v stredu schválili niekoľko noviniek, ktoré by sa v profilige mohli objaviť už v sezóne 2013/2014.

slovakia

left justify in out

Jednou z nich je pravidlo o hybridnom zakázanom uvoľnení, v ktorom budú mať rozhodcovia voľnú ruku pri posudzovaní tejto hernej situácie. Bude na rozhodnutí arbitrov, či v konkrétnej situácii využijú európske alebo zámorské pravidlo o zakázanom uvoľnení. Hybridné posudzovanie v NHL vyskúšajú v prípravných dueloch pred začiatkom novej sezóny a ak sa osvedčí, nič nebude bráni v jeho aplikácii aj v súťažných zápasoch. Cieľom je čo najviac eliminovať riziko nepríjemných zranení hráčov v súbojoch o puk pri mantineloch vo veľkej rýchlosti.

Ďalšou novinkou je povinnosť pre nováčikov v súťaži mať na prilbe ochranný štít očí. Až po určitom počte duelov v profilige sa hokejisti budú môcť rozhodnúť, či ho chcú alebo nechcú nosiť. Cieľom tohto nariadenia je minimalizovať riziko zranení v oblasti tváre, prioritne očí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona