Nová Ruská Duma sa po voľbách na svojom prvom zasadnutí zíde 5. októbra

NETKY.SK • 26 September 2016, 14:43 • 2 min
Nová Ruská Duma sa po voľbách na svojom prvom zasadnutí zíde 5. októbra

MOSKVA - Ustanovujúca schôdzka Štátnej dumy, ktorá vzišla z parlamentných volieb 18. septembra, sa uskutoční 5. októbra. Podľa agentúry RIA Novosti o tom dnes informovala tlačová služba Kremľa s tým, že výnos o tom podpísal prezident Vladimir Putin.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla agentúra Interfax, prvej schôdzi novej Dumy bude predsedať vekom najstarší člen poslaneckého zboru - 86-ročný Žores Alfiorov, zvolený do parlamentu za Komunistickú stranu Ruskej federácie, inak aj známy fyzik a nositeľ Nobelovej ceny.

 

V novej Dume budú mať zastúpenie štyri politické strany, ktoré prekonali päťpercentnú hranicu hlasov potrebnú na vstup do parlamentu.

 

Víťazom volieb sa stala prokremeľská strana Jednotné Rusko, ktorú volilo 54,2 percenta voličov. Na druhom mieste skončila Komunistická strana Ruskej federácie s 13,34 percentami. Treťou najúspešnejšou stranou bola vďaka podpore 13,14 percenta Liberálnodemokratická strana Ruska. Štvrtou parlamentnou stranou sa so ziskom 6,23 percenta hlasov stalo Spravodlivé Rusko.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies