Nová rozhľadňa na Veľkej homoli bude financovaná aj z dobrovoľnej zbierky

NETKY.SK • 26 Marec 2017, 11:43 • 2 min
Nová rozhľadňa na Veľkej homoli bude financovaná aj z dobrovoľnej zbierky

BRATISLAVA - Turistická rozhľadňa na vrchu Veľká homoľa sa dočká novej podoby.

slovakia

left justify in out

Jej technický stav je po 16 rokoch používania nevyhovujúci, preto bude demontovaná. Na financovanie výstavby a sprístupnenie novej rozhľadne mesto Modra vyčlenilo financie zo svojho rozpočtu a časť z prostriedkov chce získať aj z dobrovoľnej zbierky. TASR o tom informovala Katarína Bencová z turistického a informačného centra mesta.

 

"Na základe statického posúdenia jestvujúcej konštrukcie rozhľadne je od septembra 2016 výstup na ňu z technických príčin nemožný," uviedla Bencová. Dodala, že súčasná konštrukcia sa bude demontovať koncom jari a vzhľad novej rozhľadne vzíde z architektonickej súťaže.

 

Zároveň informovala, že darcovia môžu do 31. decembra 2018 peniaze poukázať buď na určený bankový účet, alebo do pokladnice mestského úradu. Ďalšiu možnosť predstavuje hotovostný príspevok do prenosných pokladničiek označených Mesto Modra - dobrovoľná zbierka - Veľká homoľa.

 

Záujemcovia môžu do nich prispievať na kultúrnych, športových a iných spoločenských podujatiach organizovaných alebo spoluorganizovaných mestom Modra na jeho území.

 

Prvú turistickú rozhľadňu na Veľkej homoli vybudoval Modranský turistický spolok v roku 1894. Súčasná bola postavená na konci roka 2001. Pri vhodných poveternostných podmienkach poskytovala výhľad na panorámu Malých Karpát, Podunajskú nížinu, Biele Karpaty, Považský Inovec, Tribeč, Strážovské vrchy, Vtáčnik, Veľkú Fatru, Pohronský Inovec, ako aj na horstvá v Rakúsku a na Morave.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies