NOVA, OĽaNO a SaS ešte nemajú dosť podpisov na odvolávanie Pašku

NETKY.SK • 6 November 2014, 14:04 • 2 min
NOVA, OĽaNO a SaS ešte nemajú dosť podpisov na odvolávanie Pašku

BRATISLAVA - Opozičné strany SaS, NOVA a OĽaNO stále nemajú dosť podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady SR, na ktorej by chceli odvolávať predsedu parlamentu Pavla Pašku (Smer-SD). O funkciu by ho chceli pripraviť pre predražený nákup CT prístroja v piešťanskej nemocnici.

slovakia

left justify in out

Padla preň už ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská a podpredsedníčka parlamentu Renáta Zmajkovičová (Smer-SD), ktorá šéfovala dozornej rade nemocnice. Opozičnému trojlístku to však nestačí, za tendrom vidí hlavne Pašku. Ten sa od kauzy dištancoval. Tvrdí, že s firmou Medical Group, ktorá má dodať predražené "cétečko", už roky nemá nič spoločné a podáva trestné oznámenie za ohováranie a krivé obvinenia.
     

NOVA, OĽaNO a SaS mu neveria, poukazujú na prepojenia spoločnosti Medical Group na Pašku a zisky firmy, ktoré rastú podľa opozície vždy, keď je pri moci Smer-SD a Paška. Podľa trojice strán existuje niekoľko nepriamych dôkazov, ktoré vedú k Paškovi a sú dôvodom na jeho odvolanie.
     

Na to, aby sa mohla konať schôdza s návrhom na odvolanie Pašku, treba aspoň 30 podpisov. Trojlístok by tak musel presvedčiť niekoľko poslancov z SDKÚ-DS, Mostu-Híd či KDH. Tieto strany však preferujú zatiaľ rokovanie mimoriadneho parlamentného zdravotníckeho výboru. Na ňom chcú preveriť nielen nákup "cétečka", ale všetky tendre, v ktorých za posledné roky vyhrala spoločnosť Medical Group.
     

Daniel Lipšic (NOVA) nechce špekulovať o dôvodoch zvyšku opozície, ktorá ešte svoj podpis k návrhu na odvolanie Pašku nedala. Igor Matovič (OĽaNO) a Richard Sulík (SaS) sa nazdávajú, že za konaním štandardných politických strán môže byť obava, aby nenahnevali Smer-SD. "Niektoré charaktery asi nechcú naštvať svojho budúceho koaličného partnera," poznamenali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies