NOVA odporúča členom a sympatizantom zúčastniť sa na referende

NETKY.SK • 24 Január 2015, 16:43 • 2 min
NOVA odporúča členom a sympatizantom zúčastniť sa na referende

BRATISLAVA - Hnutie NOVA odporúča svojim členom a sympatizantom ísť 7. februára hlasovať v referende za rodinu.

slovakia

left justify in out

Zároveň vyzýva odporcov referenda, aby dva týždne do konania plebiscitu využili na kultivovanú diskusiu, v ktorej by viac zaznievali vecné argumenty a menej osobné útoky a urážky. Zhodli sa na tom dnes delegáti snemu v Trnave.
      

"NOVA od svojho vzniku presadzuje používanie referenda ako významného nástroja priamej demokracie, ktorým sa občania priamo podieľajú na výkone moci. Z tohto dôvodu odporúča svojim členom a sympatizantom, aby sa zúčastnili na nastávajúcom referende o rodine," píše sa vo schválenom uznesení.
      

Delegáti na sneme zároveň zvolili novú podpredsedníčku hnutia, ktorou sa stala prešovská krajská šéfka Viera Leščáková. Pridá sa tak k podpredsedom Gáborovi Grendelovi, Marcelovi Klimekovi a Jane Žitňanskej. Leščáková bude mať vo vedení na starosti regionálnu politiku a oblasť školstva.
      

Snem sa zaoberal aj otázkou budúcoročných parlamentných volieb. Rozhodol, že NOVA "bude hľadať cestu k spolupráci všetkých odvážnych a statočných verejne aktívnych ľudí, s ktorými zdieľame potrebu zmeny fungovania našej krajiny pre čo najväčšie využitie tohto ľudského a odborného potenciálu".
      

Podľa hnutia Slovensko potrebuje zmenu, a to takú, ktorá vráti skutočnú moc rozhodovať o dôležitých verejných otázkach do rúk voličov. Vyzýva preto každého, aby podľa svojich možností prispel svojim úsilím k takejto zmene.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies