Nová maďarská strana by chcela ísť do volieb s Mostom a SMK

NETKY.SK • 21 Jún 2013, 10:52 • 2 min
Nová maďarská strana by chcela ísť do volieb s Mostom a SMK

BRATISLAVA - Vznikajúca nová maďarská strana by chcela ísť do regionálnych volieb s Mostom-Híd a SMK. Strana zatiaľ nie je zaregistrovaná, jej zakladatelia majú vyzbieraných približne 8700 podpisov. Na registráciu ich treba 10.000. Podľa Csabu Fehéra (exriaditeľ Podunajského múzea) by mala byť Maďarská kresťansko-demokratická aliancia zaregistrovaná v septembri.

slovakia

left justify in out

Pokiaľ ide o jesenné regionálne voľby, strana sa do nich zapojí, len ak sa dohodne s inými subjektmi. "Sami nepôjdeme," povedal pre TASR Fehér. Rokovať mieni subjekt s Mostom-Híd a SMK. Niektorí predstavitelia SMK sa však podľa Fehéra vyjadrili, že s novou maďarskou stranou v žiadnom prípade nepôjdu. "Napriek tomu chceme rokovať," dodal Fehér.

Nová strana chce podľa neho pôsobiť najmä na južnom Slovensku. "Chceme byť regionálna strana," vysvetlil. Riešiť mieni otázky národnostných menšín, ale aj ekonomické a sociálne témy. Fehér sa pre založenie strany rozhodol preto, že je spolu so svojimi kolegami presvedčený, "že kresťanské hodnoty majú miesto na politickej scéne". V strane sa majú aktivizovať ľudia z Komárna a okolia, ktorí sú známi skôr v regióne, a nie na celoslovenskej úrovni.

V súvislosti s novou stranou sa v októbri minulého roka spomínal aj Most-Híd. Objavili sa názory, že bugárovci ňou chcú vziať voličov SMK. Fehér vtedy odmietol, že by vznikajúca strana bola projektom Mosta-Híd alebo SMK. "Most-Híd nemá s touto stranou a snahou nič spoločné," vyhlásil ešte v októbri pre TASR podpredseda bugárovcov Zsolt Simon.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies