Nová maďarská letecká spoločnosť Sólyom zatiaľ nepoletí

NETKY.SK • 12 September 2013, 18:32 • 2 min
Nová maďarská letecká spoločnosť Sólyom zatiaľ nepoletí

BUDAPEŠŤ - Nová maďarská letecká spoločnosť Sólyom Hungarian Airways, ktorá avizovala začiatok svojej činnosti na august, ešte niekoľko týždňov určite nepoletí, napísalo dnes internetové vydanie maďarského denníka Népszabadság.

slovakia

left justify in out

"Proces vydávania potrebných povolení k fungovaniu podniku prebieha, Národný dopravný úrad (NKH) priebežne konzultuje s touto spoločnosťou. Zatiaľ nie je možné presne povedať, kedy dostane Sólyom Hungarian Airways povolenia," povedal denníku predseda NKH Gyula Györi. Šéf aerolínií József Vágó v lete avizoval začiatok fungovania na august, neskôr na začiatok októbra. Najskôr začnú lietať charterové spoje, potom chcú otvoriť pravidelné letecké linky.

Prvý stroj typu Boeing 737-500 vo farbách Sólyom Hungarian Airways priletel do Budapešti v polovici augusta. Spoločnosť plánuje začať lietať do európskych miest so šiestimi lietadlami. Prvé žiadosti o povolenia podala firma 31. mája. Sólyom Hungarian Airways by mala byť nástupcom maďarskej národnej leteckej spoločnosti Malév, ktorá skončila svoju činnosť 3. februára 2012. Menšinový podiel v podniku majú investori z Blízkeho východu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona