Nová Liga výnimočných prinesie ženskú perspektívu

NETKY.SK • 18 August 2015, 16:58 • 2 min
Nová Liga výnimočných prinesie ženskú perspektívu

BRATISLAVA – Pripravovaná nová filmová adaptácia komiksu Liga výnimočných prinesie ženskú perspektívu príbehu.

slovakia

left justify in out

Pre portál Collider to povedal jeden z producentov titulu John Davis. „Je zameraný na ženskú perspektívu, čo považujem za zaujímavé. Milujem ženské hrdinky, keď sú akčné filmy postavené na ich perspektíve,“ uviedol, pričom sa tiež vyjadril, že nové spracovanie komiksu Alana Moora a Kevina O’Neilla sa vráti ku koreňom a bude autentické.


Adaptáciu Ligy výnimočných pripravuje filmová spoločnosť Twentieth Century Fox. Snímka nebude mať nič spoločné s predošlou rovnomennou adaptáciou, ktorú Twentieth Century Fox uviedla do kín v roku 2003. Film, v ktorom si zahral aj Sean Connery, vtedy nezaznamenal veľký úspech.


Komiks Liga výnimočných (v originálnom jazyku The League of Extraordinary Gentlemen, pozn. SITA) prináša spoločný príbeh postáv literárnych diel 19. a 20. storočia, ktorých povolá britská vláda, aby odvrátili nebezpečenstvá hroziace kráľovstvu. Medzi hrdinov, ktorí sa v publikácii objavili, patria napríklad Mina Harker z románu Dracula Brama Stokera, Kapitán Nemo z románu Dvadsaťtisíc míľ pod morom Julesa Verna či doktor Jeckyll z knihy Podivný prípad doktora Jekylla a pána Hyda Roberta Louisa Stevensona. Komiksy vychádzali v USA v rokoch 1999 až 2007.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies