Nová liečba alergie na arašidy je účinná aj po štyroch rokoch

NETKY.SK • 18 August 2017, 15:59 • 2 min
Nová liečba alergie na arašidy je účinná aj po štyroch rokoch

MELBOURNE - Perorálna liečba alergie na arašidy má účinky aj štyri roky po jej podaní, ukazujú výsledky novej austrálskej štúdie.

slovakia

left justify in out

Deťom trpiacim alergiou podávali lekári denne po dobu 18 mesiacov probiotikum s arašidovým proteínom. O mesiac neskôr až 80 percent z nich znášalo arašidy bez akýchkoľvek symptómov alergie a po štyroch rokoch môže stále jesť arašidy bez komplikácií 70 percent testovaných detí. Potravinové alergie sú v posledných rokoch na vzostupe, pričom alergia na arašidy je jednou z najsmrteľnejších foriem.

Podľa Mimi Tangovej z Murdoch Childrens Research Institute v Melbourne je to prvá liečba arašidovej alergie, ktorá preukazuje dlhotrvajúci účinok. Probiotiká, ktoré lekári použili, sa nazývajú Lactobacillus rhamnosus a vedci ich spájajú s prevenciou proti určitým príznakom alergií. "Je to významný krok vpred pri hľadaní vhodnej liečby potravinových alergií v západnej spoločnosti," dodala Tangová k výsledkom testov.

Austrálsky výskumný tím chce teraz určiť, či liečba zlepšila kvalitu života pacientov. Na celom svete trpí niektorou z alergií na potraviny približne 250 miliónov ľudí, pričom za posledných 20 rokov sa ich počet strojnásobil.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies