Nová kniha o Jamesovi Bondovi vyjde v septembri

NETKY.SK • 16 Apríl 2013, 11:30 • 2 min
Nová kniha o Jamesovi Bondovi vyjde v septembri

BRATISLAVA - Nový knižný príbeh o agentovi Jamesovi Bondovi, ktorý napíše William Boyd, vyjde vo Veľkej Británii 26. septembra pod názvom Solo. Autor to oznámil v pondelok na Londýnskom knižnom veľtrhu.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťpäťročný Bond tentoraz v období studenej vojny zamieri na nepovolenú misiu. Dej sa bude odohrávať v roku 1969 predovšetkým v Afrike, ale tiež v Európe a Spojených štátoch amerických. "Veci sa vyvinú tak, že Bond pôjde na svoju vlastnú misiu, ktorú nikomu neoznámi a nemá na ňu povolenie. A je úplne pripravený znášať dôsledky svojej drzosti," vysvetlil Boyd. " Nie sú tam žiadne triky, je to skutočný špionážny príbeh a mám úplne presný dôvod, prečo som si vybral ten rok," dodal.

Boydovým cieľom je uspokojiť fanúšikov pôvodných Bondových príbehov, ktoré písal Ian Fleming. O ňom a tiež o histórii fiktívneho agenta 007 autor zistil všetko, čo sa dá. "Bond nie je len superhrdina. Nie je dokonalý, má slabosti a robí chyby. V tom je Flemingova genialita," vysvetlil. Podľa jeho slov ho agent zaujíma predovšetkým ako ľudská bytosť. "Musel som vymyslieť zloducha, rôzne záporné postavy a dve veľmi zaujímavé ženy, ktoré stretne a bude s nimi mať vzťah. Musel som ten svet zaplniť ľuďmi z mojej fantázie, nielen tými Flemingovými," povedal. 

Ian Fleming svoju prvú bondovku Casino Royale napísal v roku 1953, pričom nasledovalo ďalších trinásť. Zomrel 12. augusta 1964 vo veku 56 rokov. Jeho dedičia požiadali viacerých spisovateľov, aby pokračovali v jeho diele. Napríklad John Gardner je autorom 16 kníh o Bondovi, ďalších deväť románov má na konte Raymond Benson. Jeffery Deaver predvlani vydal Carte Blanche (2011) a Sebastian Faulks v roku 2008 na výročie 100. výročia Flemingovho narodenia uviedol na trh knihu Diabol sa postará. William Boyd, ktorý napísal knihy ako Dobrý človek v Afrike (1981), Any Human Heart (v českom preklade Každé lidské srdce, 2002) či Restless (v českom preklade Věčný neklid, 2006), podľa jeho slov ponuku napísať knihu o Bondovi prijal okamžite. "Je to obrovská zábava, ale musíte to brať naozaj, naozaj vážne," vyjadril sa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies