Nová kniha o Jamesovi Bondovi príde na trh v septembri

NETKY.SK • 19 Február 2013, 08:09 • 2 min
Nová kniha o Jamesovi Bondovi príde na trh v septembri

Nová kniha o Jamesovi Bondovi príde na trh v septembri - Kultúra Nová kniha o hrdinskom britskom špiónovi Jamesovi Bondovi - ktorú napísal spisovateľ William Boyd - sa k čitateľom v Británii dostane v septembri, informovala v noci nadnes tlačová agentúra

slovakia

left justify in out

img

Nová kniha o hrdinskom britskom špiónovi Jamesovi Bondovi - ktorú napísal spisovateľ William Boyd - sa k čitateľom v Británii dostane v septembri, informovala v noci nadnes tlačová agentúra Reuters. 

Ian Fleming - tvorca príbehov o Bondovi - napísal prvú knihu o agentovi 007 v roku 1953. Pred 60 rokmi vznikol román "Casino Royale", celkovo Fleming napísal 13 príbehov o Jamesovi Bondovi. Názov a zápletka novej knihy zostávajú tajomstvom.

Spoločnosť spravujúca pozostalosť Iana Fleminga však naznačila štýl knihy, aby prilákala fanúšikov, nadšených filmom Skyfall, v ktorom agenta 007 stvárnil Daniel Craig. Dielo má byť návratom ku klasickej ére a 45-ročný agent bude pôsobiť v roku 1969.

Filmové príbehy o Bondovi sú stále magnetom kín a Skyfall sa stal prvou "bondovkou", ktorá zarobila viac ako miliardu dolárov - od vlaňajšieho uvedenia do kín. Možnosť napísať literárnu podobu pokračovania príbehov dostali viacerí autori - medzi inými aj Jeffery Deaver a Sebastian Faulks.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona