Nová kniha o Harrym Potterovi bude zrejme bestseller

NETKY.SK • 26 Júl 2016, 13:12 • 2 min
Nová kniha o Harrym Potterovi bude zrejme bestseller

BRATISLAVA - Knižné spracovanie scenára divadelnej hry Harry Potter and the Cursed Child (v preklade Harry Potter a prekliate dieťa, pozn. red.) sa v USA zrejme stane bestsellerom. Dielo anglickej autorky J. K. Rowling, ktoré vzniklo v spolupráci so scenáristom Jackom Thorneom a režisérom Johnom Tiffanym, je podľa kníhkupectva Barnes & Noble najviac predobjednávanou knihou od roku 2007. Vtedy ich rebríčku v predobjednávkach kraľovala siedma časť knižnej série o mladom čarodejníkovi s názvom Harry Potter a Dary smrti.

slovakia

left justify in out

Publikácia Harry Potter and the Cursed Child, s ktorej vydaním Rowling súhlasila po žiadostiach od fanúšikov, dosahuje vysoký počet predobjednávok aj u spoločnosti Amazon Books, pričom prvenstvo má jej tlačená aj elektronická verzia. "Pre milióny z nás, čo sme fanúšikmi Harryho Pottera je nový príbeh z Rokfortu obrovská udalosť," vyjadrila sa ich zástupkyňa Seira Wilson a zároveň dodala, že si vie predstaviť mladých fanúšikov ako publikáciu použijú na to, aby si hru mohli sami zahrať.


Predaj knihy sa začne presne o polnoci z 30. na 31. júla. Barnes & Noble pri tejto príležitosti plánuje vo svojich predajniach polnočné večierky. Slovenský preklad sa na pulty kníhkupectiev dostane v decembri.


Dlho očakávaná dvojdielna hra je pokračovaním pôvodného príbehu. Novinka sa odohráva 19 rokov po udalostiach z poslednej knihy Harry Potter a Dary smrti a jej centrálnou postavou je Harryho syn Albus Severus, ktorého stvárňuje Sam Clemmett. Harry Potter v podaní Jamieho Parkera vystupuje v hre ako prepracovaný zamestnanec Ministerstva mágie, ktorý bojuje s minulosťou, pričom melancholického Albusa Severusa zas ťaží legenda o jeho rodine. Otec aj syn sa neskôr spoločne presvedčia, že temnota niekedy prichádza z tých najnepravdepodobnejších miest.

 

V hre sa objavia aj Hermiona Granger (Noma Dumezweni), Ron Weasley (Paul Thornley), ich dcéra Rose (Cherrelle Skeete), Ginny Potter (Poppy Miller) či Draco Malfoy (Alex Price). Prvý raz uviedli inscenáciu v predpremiére 7. júna v Palace Theatre na londýnskom West Ende, pričom oficiálna premiéra je naplánovaná na 30. júla.


Príbehy o čarodejníkovi Harrym Potterovi odštartovala Rowling v roku 1997 knihou Harry Potter a Kameň mudrcov. Následne vyšlo ďalších šesť dielov, pričom všetky knihy sa dočkali filmových spracovaní, v ktorých mladého čarodejníka bojujúceho proti zlu v podobe krutého lorda Voldemorta stvárnil Daniel Radcliffe. Rowling na motívy pôvodného príbehu napísala aj dielo Fantastické zvery a ich výskyt (2001), pričom v súčasnosti vzniká jeho trojdielna filmová adaptácia. Prvý diel tohto počinu sa dostane do slovenských kín 17. novembra.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona