NOVA je novým členom Aliancie európskych konzervatívcov a reformistov

NETKY.SK • 1 November 2014, 16:25 • 2 min
NOVA je novým členom Aliancie európskych konzervatívcov a reformistov

BRATISLAVA - Hnutie NOVA je novým členom Aliancie európskych konzervatívcov a reformistov (AECR).

slovakia

left justify in out

NOVA sa stala členom na zasadnutí výboru AECR 31. októbra. Ako informovalo tlačové oddelenie hnutia NOVA, aliancia spája politické strany, ktoré považujú za prvoradé individuálnu slobodu, národnú suverenitu, parlamentnú demokraciu, vládu práva, súkromné vlastníctvo, nízke dane, zdravú menu, slobodný obchod, otvorenú súťaž a postupovanie moci, pričom tieto ideály sú aj hodnotami hnutia.

 

Predseda hnutia NOVA Daniel Lipšic uviedol, že spoluprácu stredopravých reformných síl na zachovaní ekonomickej slobody, suverenity členských štátov a presadzovaní princípov súcitného konzervativizmu a teda pomoci tým najzraniteľnejším, vníma ako dôležitú. AECR združuje konzervatívne strany z 18 európskych štátov, napríklad britskú vládnu Konzervatívnu stranu, českú ODS, či poľských konzervatívcov. Slovenská Občianska konzervatívna strana je už členom AECR. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies