Nová iniciatíva má za cieľ urýchliť boj s klimatickými zmenami

NETKY.SK • 30 September 2019, 08:00 • 2 min
Nová iniciatíva má za cieľ urýchliť boj s klimatickými zmenami

BRATISLAVA – Spoločnosť Mars oznámila svoju snahu urýchliť kroky, ktoré povedú k riešeniu klimatických zmien. Tie zhŕňa v novej iniciatíve #PledgeForPlanet, podľa ktorej sa zaväzuje naďalej znižovať emisie skleníkových plynov vo svojej výrobe v súlade s najambicióznejším cieľom Parížskej dohody - udržať celosvetový rast teplôt pod hranicou 1,5°C.

slovakia

left justify in out

Záväzok je súčasťou snahy spoločnosti Mars - prvýkrát deklarované pred desiatimi rokmi - dosiahnuť stopercentné využitie energie z obnoviteľných zdrojov v prevádzke do roku 2040. Už dnes využíva polovicu elektrickej energie z obnoviteľných zdrojov - a v USA, Veľkej Británii, Mexiku a Austrálii dokonca 100%. Hlavné výzvu vidí spoločnosť Mars v zastavení dôsledkov klimatických zmien a prostredníctvom iniciatívy #PledgeForPlanet chce ísť v tejto snahe oveľa ďalej tak, aby napomohla vytvoriť zdravú planétu, na ktorej bude ako spoločnosť, tak príroda naozaj prekvitať. 

 

Tento cieľ chce Mars dosiahnuť nielen optimalizáciou v rámci svojho podnikania, ale aj mobilizáciou dodávateľov, spolupracujúcich firiem a spoločnosti ako takej. Všetky vyzýva, aby sa zaviazali chrániť planétu a zapojili sa do riešenia klimatických zmien. 

 

Mars vyzýva všetkých svojich dodávateľov, aby prostredníctvom programov vychádzajúcich z vedeckých poznatkov nastaviť pevne dané ciele, prihlásili sa k skupine The Climate Group's 100 a zahrnuli využitie obnoviteľných zdrojov energie do svojich budúcich aktivít. Prvou spoločnosťou, ktorá sa už zapojila, je dodávateľ kakaa a palmového oleja Olam. Generálny riaditeľ spoločnosti Mars Grant F. Reid k tomu hovorí: "Klimatické zmeny sú skutočnou a hmatateľnou hrozbou pre spoločnosť. Napríklad v našom podnikaní to už vidíme v hrozbách, ktorým čelia drobní poľnohospodári, ktorí poskytujú väčšinu našich surovín."

 

Nová iniciatíva zdôrazňuje spoločnú zodpovednosť podnikov, vlád a občanov celého sveta za aktivity, ktoré povedú k redukcii klimatických zmien.

 

Herečka a speváčka Victoria Justice, ktorá napríklad vystúpila zhromaždeniach Moral Action a Climate Justice a spolupracovala s Nadáciou OSN, pomáha naštartovať tiež iniciatívu #PledgeForPlanet tým, že sa sama zaviazala chrániť planétu a pridala svoj podpis na verejnú nástennú maľbu zaštítenú spoločnosťou Mars.

 

Nástenná maľba, navrhnutá renomovaným umelcom Stevenom Harringtonom, ukazuje, ako by mohol svet vyzerať, keby sme všetci nejako prispeli k záchrane klímy a udržali rast otepľovania planéty pod hranicou 1,5°C.

 

img

 

Iniciatíva #PledgeForPlanet sa inšpiruje klimatickou kampaňou OSN ActNow a mladými lídrami, ktorí stoja na čele klimatického aktivizmu. Podporuje aktivity jednotlivcov, ktoré prispejú k záchrane Zeme a pomôžu zabezpečiť, aby rozkvitala aj pre generácie, ktoré prídu po nás. Klimatická kampaň ActNow podporuje zmenu správania pomocou interaktívneho nástroja, "ActNow bot", ktorý občanom pomáha dozvedieť sa o každodenných činnostiach, ktoré znižujú našu uhlíkovú stopu – napríklad ako používať automobily čo najmenej, nakupovať miestne a sezónne produkty, alebo sa trebárs sprchovať len 5 minút. Mars sprístupnil aplikáciu "ActNow bot“ interne svojim spolupracovníkom po celom svete.

 

V rámci tejto iniciatívy bol vytvorený celosvetový tím influencerov, ktorí pomáhajú zvyšovať povedomie užívateľov sociálnych sietí po celom svete a motivujú ich, aby sa sami zapojili na webových stránkach a zdieľali svoje aktivity online s použitím hashtagu #PledgeForPlanet.

 

Mars na Slovensku a v strednej Európe

 

Spoločnosť Mars vstúpila na slovenský trh v roku 1992. Od roku 2016 sú jej aktivity na slovenskom trhu zastrešené organizáciou Mars Multisales Central Europe, ktorá prepája český, slovenský, rumunský a maďarský trh. So svojimi súčasnými 540 spolupracovníkmi dnes pôsobí v troch kategóriách: segment cukroviniek (čokoláda, žuvačky a cukrovinky), potraviny (omáčky a ryža) a výživa pre domácich miláčikov. Okrem toho Mars v regióne prevádzkuje dve zo svojich najväčších tovární. V Poříčí nad Sázavou v Českej republike funguje jeden z najväčších výrobných závodov na výrobu nečokoládových cukroviniek v rámci celej spoločnosti Mars a tiež stredisko vývoja cukrovinkových produktov, v Maďarsku potom továreň v oblasti Csongrád-Bokros vyrába krmivo a pochúťky pre psov.

 

O spoločnosti Mars, Incorporated 

 

Mars je rodinná firma s viac ako storočnou históriou, ktorá ponúka širokú škálu produktov a služieb pre spotrebiteľov a ich zvieracích miláčikov. S obratom takmer 35 miliárd dolárov je spoločnosť globálnym biznisom, ktorý vyrába niektoré z najobľúbenejších značiek na svete: M&M's®, SNICKERS®, TWIX®, MILKY WAY®, DOVE®, PEDIGREE®, ROYAL CANIN®, WHISKAS®, Extra, ORBIT ®, 5 ™, SKITTLES®, UNCLE BEN'S®, MARS DRINKS a COCOAVIA®. Mars tiež zaisťuje veterinárne služby v sieti veterinárnych nemocníc BANFIELD® Pet Hospitals, Blue Pearl®, VCA® and Pet Partners ™. Spoločnosť má sídlo v meste McLean vo Virgínii a pôsobí vo viac ako 80 krajinách sveta. Päť Princípov spoločnosti Mars - kvalita, zodpovednosť, vzájomnosť, efektivita a sloboda - inšpiruje viac než 125 000 spolupracovníkov, aby vytvárali hodnotu pre všetkých svojich partnerov, růsa prinášali rast, na ktorý sú každý deň hrdí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona