Nová Honda NSX má za sebou prvé jazdy na okruhu

NETKY.SK • 23 August 2013, 12:25 • 2 min
Nová Honda NSX má za sebou prvé jazdy na okruhu

OHIO – Legendárnu Hondu NSX má už čoskoro nahradiť jej nový nástupca s hybridným pohonom. Honda plánuje vyrábať nový superšport v USA a oficiálny predaj plánuje spustiť v roku 2015. Automobilka sprístupnila prvé videá z testovacích jázd na okruhu a podľa zvuku motora a výfukov sa máme na čo tešiť.

slovakia

left justify in out

Ako sme už informovali, Honda plánuje po niekoľkých rokoch uviesť na trh nástupcu legendárnej Hondy (Acury) NSX, ktorá sa vyrábala dlhých 15 rokov a na ktorej vývoji spolupracoval aj Ayrton Senna. Práve budúci rok uplynie 20 rokov od smrti brazílskeho pilota F1 a Honda sa chystá nepriamo vzdať hold niekoľkonásobnému majstrovi sveta obnovením svojho vrcholového superšportu. Automobil bude mať v strede uložený benzínový 6 valec s objemom 3.6 litra a dopĺňaný bude elektromotorom s inteligentným pohonom kolies.

Priaznivcov motoršportu môže tešiť aj fakt, že Honda nasadila modifikovaný koncept NSX aj do pretekov japonskej série Super GT. Premiéru mal pred týždňom na okruhu v Suzuke, ktorý patril, okrem iného, aj k najobľúbenejším okruhom Ayrtona Sennu. Narozdiel od plánovanej sériovej podoby má GT500 pod kapotou dvojlitrový preplňovaný štvorvalec kombinovaný s elektromotorom. My si však pozrieme video zachytávajúce testovacie jazdy Acury NSX na americkom okruhu v Ohiu. Podľa fantastického zvuku vidlicového šesťvalca sa máme naozaj na čo tešiť. Honda týmto videom vyvracia všetky pochybnosti o reálnom spustení výroby a o „nešportovosti“ hybridného pohonu v tejto kategórii automobilov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies