Nová hokejová sezóna začína so zmenami pravidiel či All Star duelom Bondra - Šatan

NETKY.SK • 7 September 2016, 13:53 • 2 min
Nová hokejová sezóna začína so zmenami pravidiel či All Star duelom Bondra - Šatan

BRATISLAVA - Nová sezóna 2016/2017 hokejovej Tipsport Ligy odštartuje v piatok so zmenami pravidiel. Ich účel je zatraktívnenie najvyššej slovenskej súťaže v základnej časti i vyraďovacej fáze.

slovakia

left justify in out

"Predĺženie v základnej časti sa bude hrať formátom 3 na 3, ktorý je osvedčený zo zámorskej NHL alebo švédskej ligy. Sľubujeme si od neho oživenie zápasu, pokiaľ sa nerozhodne v riadnom hracom čase. Všetkých desať klubov sa zhodlo tiež na zmene nadstavenia v play off, od duelu číslo 5 nebudú víťaza určovať samostatné nájazdy, ale 20-minútové predĺženia, ktoré potrvajú až do vsietenia zlatého gólu," prezradil na stredajšej predsezónnej tlačovej konferencii riaditeľ spoločnosti Pro-Hokej Richard Lintner.

 

Divácky menej viditeľná úprava pravidiel sa týka mesačného posunutia povinnosti vyplatenia záväzkov voči hráčom, trénerom, klubom navzájom a zväzu. "Všetky letné nejasnosti sa tým vyriešia praktickejšie a získame viac času na prípadné potrebné reakcie," pokračoval šéf riadiacej organizácie Tipsport Ligy.

 

V najvyššej súťaži už nefigurujú Piešťany, pre finančné problémy predali v lete licenciu MHK 32 Liptovský Mikuláš, ktorý sa vrátil po šiestich rokoch. Okrem Liptákov je nováčik aj HC Nové Zámky. "Očakávame od nich nováčikovské nadšenie, novú energiu v regióne, kde liga chýbala v predchádzajúcich rokoch. Na región Nových Zámkov dokonca čaká premiéra. Ich príchodom nadobúdame tiež ekonomickú stabilitu. Keď si pripomenieme situáciu spred roka, tri kluby neboli v dobrej východiskovej pozícii. Dnes môžeme smelo deklarovať, že situácia účastníkov je výrazne lepšia, až absolútne stabilizovaná," uviedol Lintner.

 

Liptovský Mikuláš absolvoval celý proces s odkúpením licencie už minulý rok, vtedy však Piešťany elitnú príslušnosť nepredali a prihlásili sa do najvyššej súťaže. Tentoraz sa už MHK 32 podarilo skompletizovať odchod z druhej ligy, v ktorej po zostupe v sezóne 2009/2010 strávil šesť rokov. Vedenie MHK 32 následne zaujalo správou o angažovaní kvarteta skúsených hokejistov, najzvučnejšie meno je 44-ročný veterán Jozef Stümpel, ďalšie posily sú odchovanci Karol Križan a bratia Róbert a Richard Hunovci. V ostatných mužstvách patria k najväčším hráčskym osobnostiam Ladislav Nagy (HC Košice), Tomáš Surový (HC'05 iClinic Banská Bystrica) či Marcel Hossa (Dukla Trenčín). Titul obhajuje Nitra, ktorá v minulosezónnom finále play off zdolala Banskú Bystricu 4:2 na zápasy.

 

"Máme stále kvalitnejších hráčov, zásluhou čoho vzniká prostredie, kde mladší hokejisti získavajú návyky nevyhnutné pre úspech na reprezentačnej alebo legionárskej úrovni. Z tohto pohľadu gratulujem našim zástupcom v Lige majstrov Nitre a Košiciam, napriek nižším rozpočtom dokážu športovo súperiť v konkurencii popredných európskych tímov a dosahovať vzácne výsledky," povedal Lintner.

 

Desať klubov TL absolvuje v nadchádzajúcej sezóne 54 kôl a dovedna 56 stretnutí vrátane súbojov proti HK Orange 20. Hneď v úvodnom kole na seba v repríze uplynulého finále narazia Nitra s Banskou Bystricou. Hrať sa bude piatky a nedele, vždy v nedeľu o 17.00 h budú na programe televízne zápasy RTVS. Vedenie súťaže pripravilo šesť tematických kôl v iné dni: 14. septembra, 16. novembra, 6. decembra, 26. decembra, 14. februára a 8. marca.

 

All Star víkend sa uskutoční 28. a 29. januára v Poprade pri príležitosti 80. výročia debutu HK Tatry v československej lige. Sily si zmerajú výbery Petra Bondru a Miroslava Šatana, väčší záber dostanú súťaže zručnosti pred exhibičným zápasom. Spoločnosť Pro-Hokej okrem toho naplánovala letný mládežnícky kemp pre stovku detí zo sociálne slabších rodín, výdavky na tento projekt budú pokryté výťažkom z All Star víkendu.

 

"Naša firma podpísala zmluvu so Slovenským zväzom ľadového hokeja aj spoločnosťou Pro-Hokej na ďalšie tri roky s opciou. Zostávame tak hlavným partnerom reprezentácie i Tipsport Ligy," dodal generálny riaditeľ Tipsport SK, a. s. Jaroslav Taraba.

 

Program úvodného kola Tipsport Ligy 2016/2017:

piatok 9. septembra:

 

17.00 h HK Nitra - HC'05 iClinic Banská Bystrica

17.30 h HC Košice - HK Poprad

18.00 h Dukla Trenčín - MHC Martin

18.00 h HKM Zvolen - HC Mikron Nové Zámky

18.00 h MsHK DOXXbet Žilina - MHK 32 Liptovský Mikuláš

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona