Nová expedícia za vrakom Titanicu priniesla stovky nových fotografií

NETKY.SK • 31 August 2010, 07:28 • 2 min
Nová expedícia za vrakom Titanicu priniesla stovky nových fotografií

Nová expedícia za vrakom Titanicu priniesla stovky nových fotografií - Politika Expedícia skúmajúca vrak Titanicu priniesla stovky nových obrázkov najslávnejšieho z potopených plavidiel. lenovia expedície Titanic sa však kvôli rozbúrenému moru a silnému v

slovakia

left justify in out

img

Expedícia skúmajúca vrak Titanicu priniesla stovky nových obrázkov najslávnejšieho z potopených plavidiel.
      Členovia expedície Titanic sa však kvôli rozbúrenému moru a silnému vetru po hurikáne Danielle musia teraz vrátiť na pevninu kanadského ostrova Newfoundland.
      Bádatelia využívajú pri svojej práci dvojicu robotov, ktorí zachytávajú tisíce fotografií a hodiny videozáznamu vraku lode Titanic, ktorý sa nachádza približne štyri kilometre pod hladinou.
      Obrázky s vysokým rozlíšením jasne zachytávajú napríklad prov lode so stožiarom či kotvu.
      Expedícia sa vydala na svoju plavbu z Newfoundlandu začiatkom tohto mesiaca na miesto, kde loď v roku 1912 narazila na ľadovec. Pri premiérovej plavbe slávnej lode prišlo o život 1500 ľudí.
      Bádatelia nebudú zbierať pozostatky z vraku, ale mienia len dokumentovať a preskúmať približne tri až päť kilometrov veľkú plochu morského dna, na ktorom sú roztrúsené veci z plavidla.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies