Nová dohoda s Ruskom o dodávkach plynu Ukrajine sa očakáva už tento týždeň

NETKY.SK • 22 September 2015, 13:22 • 2 min
Nová dohoda s Ruskom o dodávkach plynu Ukrajine sa očakáva už tento týždeň

KYJEV - Ukrajina podpíše s Ruskom novú dohodu o dodávkach plynu v zimnom období pravdepodobne už tento v piatok, Vyhlásil to ukrajinský minister energetiky Volodymyr Demčišin, ktorého citovala v utorok agentúra Interfax.

slovakia

left justify in out

Moskva a Kyjev sa vlani dohodli na "zimnom balíčku" dodávok plynu, pričom Rusko Ukrajine poskytlo zľavu v rozsahu 100 USD na tisíc kubických metrov. Platnosť dohody, ktorej súčasťou boli platby vopred, sa skončila 1. júla a nová zmluva ju ešte nenahradila.


Za akceptovateľnú cenu pre Kyjev označil Demčišin minulý týždeň 220 USD za tisíc metrov kubických. Moskva ponúka cenu okolo 250 USD za tisíc metrov kubických. Podľa skorších vyjadrení ruských vládnych predstaviteľov Ukrajina dodatočnú zľavu v zimnom období nedostane. Odvolávali sa pritom na vzorec pre výpočet ceny, ktorý obsahuje platný kontrakt medzi Moskvou a Kyjevom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies