Nová cukrovinkárska jednotka nebude, Mondelez sa už Hershey prevziať nesnaží

NETKY.SK • 30 August 2016, 17:36 • 2 min
Nová cukrovinkárska jednotka nebude, Mondelez sa už Hershey prevziať nesnaží

NEW YORK - Americká cukrovinkárska spoločnosť Mondelez sa už nebude snažiť o prevzatie konkurenčnej firmy Hershey, s ktorou pôvodne plánovala vytvoriť najväčšiu cukrovinkársku spoločnosť na svete.

slovakia

left justify in out

Mondelez, svetová dvojka vo výrobe cukroviniek, podal ponuku na svetovú päťku Hershey koncom júna tohto roka, pričom konkurenčnú firmu plánoval kúpiť zhruba za 23 miliárd USD (20,59 miliardy eur). Mondelez sa totiž snaží viac presadiť v Severnej Amerike, kde má dobrú pozíciu práve firma Hershey. Tá ale ponuku Mondelezu zamietla.

 

Podľa agentúry Reuters šéfka spoločnosti Mondelez Irene Rosenfeldová minulý týždeň opäť oslovila výkonného riaditeľa Hershey Johna Bilbreyho a naznačila, že Mondelez by mohol zvýšiť ponuku zo 107 USD na 115 USD za akciu Hershey.

 

Bilbrey ale údajne uviedol, že vplyvný nadačný fond Hershey Trust, ktorý cukrovinkársku firmu kontroluje, a ktorý sa dostal do právnych problémov, nebude schopný rozhodnúť skôr, ako na budúci rok. Jeho rada sa totiž musí zreorganizovať, čo sa očakáva práve až v roku 2017. Navyše, firma Hershey by aj tak bola ochotná rokovať až pri cene 125 USD/akcia.

 

V reakcii na to dnes vedenie firmy Mondelez od ďalších pokusov o prevzatie Hershey ustúpilo. Cena akcií spoločnosti Hershey následne klesla o 11 %.

(1 EUR = 1,1168 USD)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies