Nová čínska automobilka Qoros odštartovala predaj na Slovensku

NETKY.SK • 6 September 2013, 11:18 • 2 min
Nová čínska automobilka Qoros odštartovala predaj na Slovensku

BRATISLAVA - Nová medzinárodná značka Qoros so sídlom v Číne v piatok otvorila svoje prvé európske predajné a servisné centrum v Bratislave. Distribúciu bude riadiť holandská distribučná spoločnosť AutoBinck, s ktorou Qoros podpísal svoju prvú európsku importérsku zmluvu o dovoze na slovenský trh.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z informácií, ktoré zverejnila spoločnosť AutoBinck Group Sk. Automobilka odštartuje predaj svojim prvým a zároveň jediným modelom, ktorý bude na Slovensku zatiaľ v najvyššej výbave. Jeho predajná cena bude približne na úrovni 20 tis. eur. Spoločnosť Qoros chce po Slovensku rozšíriť svoje pôsobenie do strednej a západnej Európy už s kompletným modelovým radom. 

Spoločnosť Qoros Auto Co. Ltd. bola založená v roku 2007. Spoločnosť vlastnia rovným dielom čínska spoločnosť Chery Automobile Co. a izraelská spoločnosť Israel Corporation. Spoločnosť sídli v čínskom Changshu, kde dokončuje výrobný závod s počiatočnou výrobnou kapacitou 150 tis. vozidiel ročne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona