Nová česká vláda sa bude uchádzať o dôveru parlamentu

NETKY.SK • 7 August 2013, 07:31 • 2 min
Nová česká vláda sa bude uchádzať o dôveru parlamentu

PRAHA - Vláda premiéra Jiřího Rusnoka predstúpi v stredu pred poslancov parlamentu so svojím programovým vyhlásením a požiada ich o vyslovenie dôvery.

slovakia

left justify in out

Podporu novej vláde už sľúbila Česká strana sociálno-demokratická (ČSSD), komunistická strana a Veci verejné, ktoré majú spolu 91 poslancov, čo však na vyslovenie dôvery nestačí. Strany ODS, TOP 09 a LIDEM túto vládu odmietajú. Rusnok podľa vlastných slov dúfa, že sa mu na svoju stranu podarí získať 97 poslancov, podľa politológov však jeho kabinet dôveru nezíska. ČSSD podľa vyhlásenia Rusnokovu vládu podporí, no považuje ju za prechodnú a naďalej žiada vypísanie predčasných volieb do konca tohto roka. Vláda sa vo svojom programovom vyhlásení zameriava najmä na hospodársky rast, zlepšenie situácie v zdravotníctve, boj proti nezamestnanosti a čerpanie európskych fondov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies