Nová bratislavská galéria HotDock bude prístavom pre mladé umenie

NETKY.SK • 9 December 2010, 08:32 • 2 min
Nová bratislavská galéria HotDock bude prístavom pre mladé umenie

Nová bratislavská galéria HotDock bude prístavom pre mladé umenie - Kultúra Nový výstavný priestor pre prezentáciu súčasného vizuálneho, audiovizuálneho umenia a inej kultúry dnes otvorili v Bratislave pod názvom HotDock. Táto galéria na Grösslingovej uli

slovakia

left justify in out

Nový výstavný priestor pre prezentáciu súčasného vizuálneho, audiovizuálneho umenia a inej kultúry dnes otvorili v Bratislave pod názvom HotDock. Táto galéria na Grösslingovej ulici 21 bude slúžiť najmä mladým slovenským a zahraničným umelcom.
Prvým vystavujúcim je Ladislav Pálmai, absolvent Fakulty umení Technickej univerzity v Košiciach, Ateliéru slobodnej kreativity 3D prof. Juraja Bartusza. Jeho inštalácia Amnésis využíva symboliku prevzatú zo židovskej a kresťanskej mystiky a súčasne sa opiera o myšlienky Platónovho idealizmu. Vytvoril ju na "snežnom" podklade zo soli, kde sediacich desať keramických holubov znázorňuje sarkofágy. Vo vedľajšej skrinke autor symbolicky uložil rôzne nehybné objekty, niektoré zakonzervované vo fľašiach.
Podľa organizátorov HotDock bude prístavom pre umenie. Jeho zámerom je vytvoriť otvorený priestor pre umelcov, kurátorov a záujemcov o umenie. V ňom chcú rozvíjať informovanosť o kultúre formou výstav spojených s kurátorským výkladom, prednáškami, seminármi, konferenciami či súťažami. Program budú tvoriť jednorazové aj cyklické kultúrne večery na rôzne témy, filmové projekcie, besedy a tvorivé workshopy.
"Za vznikom galérie stoja dve združenia mladých ľudí," uviedla pre TASR Eva Michalková.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies