Nová asociácia má zamedziť nekalým praktikám pri vymáhaní pohľadávok

NETKY.SK • 19 Október 2010, 11:44 • 2 min
Nová asociácia má zamedziť nekalým praktikám pri vymáhaní pohľadávok

Nová asociácia má zamedziť nekalým praktikám pri vymáhaní pohľadávok

slovakia

left justify in out

Sprehľadniť situáciu na trhu pohľadávok v SR a zamedziť nekalým praktikám nekvalifikovaných spoločností má novovzniknutá Asociácia slovenských inkasných spoločností (ASINS). Združenie vzniklo v apríli 2010 a v súčasnosti má päť členov reprezentujúcich asi 80 % slovenského trhu s pohľadávkami.
"Nejasná úprava fungovania inkasných agentúr na trhu vedie niektoré inkasné spoločnosti k využívaniu nekalých praktík pri vymáhaní pohľadávok," uviedol na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave prezident asociácie Michal Šoltés.
Zámerom asociácie je teda diferencovať členské spoločnosti od ostatných inkasných firiem resp. falošných exekútorov. "Našou snahou je, že všetci členovia ASINS by mali byť garanciou pre klientov, ktorých zastupujeme. A zároveň by sme mali garantovať dlžníkom, že s nimi zaobchádzame férovo. Teda, nejde len o garanciu služieb klientom, ale garantujeme aj zákonné postupy pri spravovaní pohľadávok," konštatovala viceprezidentka ASINS Viktória Grossová.
Zakladajúcimi členmi ASINS sú medzinárodné spoločnosti EOS KIS Slovensko, Intrum Justitia Slovakia, Coface Slovakia Credit Management Services, Creditreform a Transcom Worldwide Slovakia. Spoločnosti spravovali v roku 2009 spolu 525.499 pohľadávok v hodnote 396,84 milióna eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies