Nová aplikácia poskytne virtuálny obraz auta, vrátane jeho konfigurácie

NETKY.SK • 23 Február 2016, 16:26 • 2 min
Nová aplikácia poskytne virtuálny obraz auta, vrátane jeho konfigurácie

BARCELONA - Motoristi si budú môcť v budúcnosti pomocou tabletu alebo smartfónu virtuálne sadnúť do svojho nového automobilu.

slovakia

left justify in out

Koncern Fiat Chrysler Automobiles dnes na technologickej výstave Mobile World Congres (MWC) v Barcelone predstavil prototyp špeciálnej aplikácie z dielne Accenture Digital. S pomocou projektu Google Tango vznikne virtuálny verný 3D model, vrátane náhľadu do kabíny a možnosti konfigurácie auta. 

 

 

Aplikácia pod názvom Augmented Reality umožní virtuálnu prehliadku celého auta a ukáže aj interiér so všetkými detailmi. Na rozdiel od virtuálnej reality sa potenciálny kupec neponorí do virtuálneho sveta, vidí však predmety premietnuté do reálneho prostredia. Základom tejto technológie je množstvo senzorov, ktoré presne registrujú pohyb používateľa a rozoznajú tak 360-stupňový priestor.

 

"Augmented Reality úplne zmení spôsob, akým sa vozidlá konfigurujú a kupujú," povedal Luca Mentuccia z Accenture. Projekt Tango by mal byť pre prvé mobilné zariadenia k dispozícii v lete tohto roka a v nasledujúcej generácii prístrojov bude patriť k štandardným prvkom.

 

Ďalší automobilový príspevok na MWC vyplynul zo spolupráce Seatu a Accenture Digital. Ide o štúdiu pre vozidlá so sieťovým prístupom. Aplikácia pre smartfóny umožní používateľom napríklad ovládať domáce spotrebiče ešte z vozidla. A naopak, vodičovi poskytne informácie o stave paliva či oleja, hoci sa práve nenachádza v aute. Pomôcť môže aj pri hľadaní parkovacieho miesta či optimalizácii štýlu jazdy. Túto aplikáciu by mohli využívať i servisy, napríklad pri riadení skladových zásob alebo informovaní zákazníka o končiacom sa servisnom intervale jeho vozidla.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies