Nová aplikácia od Googlu prekladá nápisy v reálnom čase

NETKY.SK • 19 Január 2015, 15:20 • 2 min
Nová aplikácia od Googlu prekladá nápisy v reálnom čase

MOUNTAIN VIEW – Americký gigant Google prišiel s novou aplikáciou, ktorá z vášho smartfónu urobí prekladač schopný v reálnom čase preložiť slovný aj písomný obsah.

slovakia

left justify in out

Internetová spoločnosť minulý týždeň vydala aplikáciu, ktorá má aktívne pomáhať ľuďom na cestách po svete. Prekladač Google má slúžiť ako užitočný nástroj pre učiteľov, zdravotnícky personál, políciu a mnohým ďalším, ktorí pôsobia v mnohojazyčných komunitách.

Nová aplikácia je bezplatná a umožnuje používateľom smarfónov nasmerovať ich zariadenie na nápisy, oznamy, recepty, jedálne lístky či rôzny iný materiál, ktorý je napísaný vo francúzštine, nemčine, taliančine, portugalčine, ruštine alebo španielčine a je v reálnom čase prekladaný do angličtiny.

"Táto aplikácia dokáže okamžite preložiť text pomocou fotoaparátu na vašom telefóne, takže odteraz sa budete jednoduchšie orientovať pri názvoch ulíc na talianskom vidieku alebo sa môžete jednoducho rozhodnúť, že čo si objednáte z jedálneho lístka v Barcelone," uviedol tím Google Translate na svojom blogu.

Funkcia prekladača je založená na technológii Word Lens, ktorú Google získal minulý rok kúpou startupu Quest Visual. Táto technológia používa režim videa v smartfóne na nasnímanie pozadia, na ktorom identifikuje akýkoľvek nápis a následne ho zobrazí ako keby bol napísaný v angličtine.

 



Veľmi dôležitou informáciou je fakt, že technológia Word Lens v Google prekladači pracuje nezávisle na internetovom pripojení, takže sa nemusíte obávať drahých poplatkov v zahraničí za prenesené dáta.

Nový Google prekladač je tiež vybavený režimom rozhovor, ktorý rozoznáva hlas a obojstranne preloží konverzáciu medzi ľuďmi hovoriacimi rôznym jazykom. K dispozícii je momentálne 38 jazykov, ktoré váš smartfón dokáže rozoznať a v reálnom čase preložiť počas rozhovoru. V Google však neustále pracujú na rozšírení počtu rozpoznávaných jazykov. Technológia prekladá vašu konverzáciu hovoreným hlasom a zároveň na displeji zobrazuje rovnaký text aj písmom. Máte dokonca možnosť si prepisy týchto konverzácií uložiť.

Pri preklade konverzácií však Google využíva zdroje na svojich serveroch, takže internetové pripojenie je pri tejto funckii nevyhnutné (Wi-Fi alebo telekomunikačný operátor).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies