Notebook a tablet sú vhodnými pomocníkmi pre žiakov a študentov

NETKY.SK • 25 August 2015, 11:38 • 2 min
Notebook a tablet sú vhodnými pomocníkmi pre žiakov a študentov

BRATISLAVA - Zošity, písacie potreby, školská taška - základná výbava školáka, ktorá sa pravidelne obnovuje koncom prázdnin, sa v posledných rokoch rozrástla o nové položky, a síce o telefóny, tablety a notebooky. Zorientovať sa na trhu je náročné a ešte komplikovanejšie je vystihnúť ideálne zariadenie, ktoré naozaj školák potrebuje.

slovakia

left justify in out

Podľa Evy Kuchárkovej zo spoločnosti ASUS Computer Czech Republic najčastejšia otázka znie, či kúpiť notebook, alebo si vybrať mobilnejší tablet. Je to síce šikovné mobilné zariadenie, má však svoje obmedzenia a funguje skôr ako doplnok k počítaču než jeho plnohodnotná náhrada. Náročná práca sa s ním nedá urobiť a vtedy treba zvoliť notebook.

 

Prenosné počítače odporúča každému, kto potrebuje mať k dispozícii pracovný nástroj. Najmä ak študuje mimo trvalého bydliska. Ak bude študent bývať na internáte, bez notebooku sa nezaobíde.

 

Tablet slúži nielen na zábavu, ale funguje ako moderný poznámkový blok. Jeho výhoda spočíva v kompaktných rozmeroch a nízkej hmotnosti. Tablet je ideálny na nosenie a konzumáciu obsahu. Ide o výborný doplnok, ktorý nájde využitie aj v učebnom procese. Uľahčuje komunikáciu a výmenu informácií. Výborne slúži aj ako zdroj vyučovacích materiálov. Tie sú v digitálnej podobe výrazne ľahšie ako tony papiera, pričom papier stačí odfotiť telefónom alebo priamo tabletom.

 

V prospech tohto zariadenia hovorí aj množstvo mobilných a výukových aplikácií, pomocou ktorých sa môžete zdokonaliť v učive a následne otestovať svoje znalosti. Tablet sa v kombinácii s externou klávesnicou dá efektívne využívať ako písací stroj. Notebook v úlohe pracovného nástroja plnohodnotne nenahradí, avšak písanie je rýchle a pohodlné.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies