Nosický varuje pred útočnou silou Giurgiu, Trenčín nechce inkasovať

NETKY.SK • 31 Júl 2013, 19:09 • 2 min
Nosický varuje pred útočnou silou Giurgiu, Trenčín nechce inkasovať

TRENČÍN - Futbalistov AS Trenčín po vyradení švédskeho klubu IFK Göteborg čaká v rýchlom slede ďalšia náročná prekážka, keď vo štvrtkovom prvom dueli 3. predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014 nastúpia proti Astre Giurgiu z Rumunska. Opäť platí, že favoritom je súper slovenského zástupcu v európskom pohári číslo dva.

slovakia

left justify in out

"Pre našich hráčov znamenajú tieto dva zápasy možnosť posunúť sa v kariére o kúsok ďalej. Vieme, že nás čaká kvalitný súper, ktorý prešiel už cez dvoch súperov v predkolách Európskej ligy, takže nepochybne disponuje veľkou silou," povedal pre TASR tréner Trenčanov Ľubomír Nosický, ktorý vyzdvihol najmä ofenzívne kvality Astry Giurgiu: "Jej hráči sa vo veľkom počte zapájajú do ofenzívy, aj krajní obrancovia sa často vysúvajú o zónu vyššie. Najväčšou hviezdou súperovho tímu je ofenzívny stredopoliar Budescu, ale pozor si musíme dať na všetkých hráčov."

Trenčín nastúpi v plnej sile, teda aj s obrancom Róbertom Mazáňom, ktorému vypršal trest za expresné vylúčenie v prvom zápase s Göteborgom. Domáce prostredie velí Trenčanom zabojovať o čo najlepšiu pozíciu pred odvetou: "Budeme sa snažiť hrať tak, ako vieme a podľa toho, čo máme natrénované. Samozrejme, našou devízou je aktívna útočná hra, ale musíme brať do úvahy aj kvality súpera a pohárovú matematiku. Inkasovaný gól z domáceho zápasu by bol nepríjemný a v konečnom účtovaní by sa na súperovom ihrisku ťažko doháňal. Preto budeme hrať rozumne, pozorne v obrane," naznačil taktiku Nosický, ktorý sa teší na zaplnený dubnický štadión. "Verím, že nám fanúšikovia vytvoria skvelú kulisu ako v zápase s Göteborgom a budú našim dvanástym hráčom. Tešíme sa na nich, že nám pomôžu v ťažkom boji a my sa im odvďačíme dobrým výkonom," dodal Nosický.

Astra Giurgiu v minulom ročníku rumunskej ligy obsadila 4. miesto a vybojovala si tým právo štartu v 1. predkole EL. V ňom po výsledkoch 2:0 (doma) a 1:0 (vonku) prešla cez slovinské Domžale a v ďalšej fáze narazila na Omoniu Nikózia. Po domácej remíze 1:1 dokázali zverenci Daniela Isailu v odvete vyhrať u súpera 2:1, hoci dohrávali bez vylúčeného stredopoliara Labana. V začínajúcom sa ligovom ročníku odohrala Astra len jeden duel a vyhrala 4:0. Na minulú nedeľu plánovaný šláger so Steauou Bukurešť si pre pohárové povinnosti oba kluby odložili.

Zápas s Astrou Giurgiu sa hrá v Dubnici n/Váhom, keďže domovský stánok Trenčína nespĺňa kritériá UEFA. Duel v priamom prenose bude vysielať DIGI Sport. Úvodný výkop je o 17.00 h, rozhodcom je Nemec Christian Dingert. Odveta sa uskutoční 8. augusta v Bukurešti na novom modernom národnom štadióne, kde hráva svoje domáce zápasy aj rumunská reprezentácia.

1. zápas 3. predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014 (štvrtok 1. augusta o 17.00 h, Dubnica nad Váhom):
AS Trenčín - Astra Giurgiu
/rozhodca: Christian Dingert (Nem.)/

predpokladaná zostava AS Trenčín: Volešák - Mazáň, Ramón, Kleščík, Čögley - Baez - Mondek, Štefánik, Holúbek, William - Adi



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies