Nosenie kravaty môže byť nebezpečné: Muži, takéto problémy by ste nechceli mať

NETKY.SK • 12 Júl 2018, 13:07 • 2 min
Nosenie kravaty môže byť nebezpečné: Muži, takéto problémy by ste nechceli mať

Ak patríte medzi tých, ktorým kravata prekáža, teraz budete mať ďalší dôvod, prečo ju nenosiť.

slovakia

left justify in out

Výsledky tejto štúdie možno potešia nejedného muža. Kravata je totiž módny doplnok, ktorý medzi nimi nie je príliš obľúbený, no napriek tomu si ho niektoré situácie vyžadujú. Avšak výskum ukázal, že pevne uviazaná kravata môže ovplyvniť nielen pozornosť, ale aj celkový zdravotný stav.

 

Sú profesie, v rámci ktorých je dennodenné nosenie kravaty nevyhnutnosťou. Výskum ale potvrdil, že pre zdravie to rozhodne blahodarné nie je. Kravata totiž vyvíja tlak na žily v krku, čím znižuje prietok krvi do mozgu. Kvôli tomu sa môže stať, že to ovplyvní výkon jej nositeľa. Zároveň mu môže privodiť pocity nevoľnosti, závratov i bolesť hlavy, v najťažších prípadoch aj trvalé poškodenie mozgu.

 

Kravata by podľa štúdie nemala ohrozovať úplne zdravého mladého muža. Pokiaľ je ale fajčiar, prípadne má problémy s tlakom, nosenie utiahnutej kravaty môže byť problém. Rizikovým faktorom je rovnako aj vyšší vek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies