Norwich potrestal dvojicu fanúšikov za rasistické pokriky

NETKY.SK • 13 August 2014, 18:31 • 2 min
Norwich potrestal dvojicu fanúšikov za rasistické pokriky

NORWICH - Anglický futbalový klub Norwich City zakázal dvojici fanúšikov vstup na domáce zápasy na štadióne Carrow Road.

slovakia

left justify in out

Dôvodom boli rasistické pokriky, ktorými sa duo priaznivcov "kanárikov" prezentovalo počas nedeľňajšieho stretnutia druhej najvyššej anglickej futbalovej súťaže na ihrisku Wolverhamptonu Wanderers.
     

Vedenie City v pondelok uviedlo, že v celom prípade už úzko spolupracuje s políciou. Norwich, ktorý v uplynulej sezóne zostúpil z elitnej spoločnosti Premier League, sa zaviazal potrestať previnilcov doživotným zákazom vstupu na jeho zápasy.
     

Východoanglický klub má bohatú minulosť s rasistickým správaním svojich priaznivcov. V roku 2011 nemenovaný fanúšik dostal doživotný zákaz vstupu na domáce zápasy za rasistické urážky, ktoré zverejnil prostredníctvom sociálnej siete Twitter na adresu útočníka tmavej pleti Jamesa Vaughana. Vlani fanúšikovia City rasisticky urážali vtedajšieho trénera Norwichu Chrisa Hughtona.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona