Norwegian Air si pre uzemnenie Boeingov 737 MAX prenajmú lietadlá

NETKY.SK • 25 Marec 2019, 16:37 • 2 min
Norwegian Air si pre uzemnenie Boeingov 737 MAX prenajmú lietadlá

OSLO - Aerolínie Norwegian Air si prenajmú lietadlá a odložia predaj starších modelov zo svojej letky. Dôvodom je uzemnenie strojov Boeing 737 MAX, oznámila v pondelok nórska letecká spoločnosť.

slovakia

left justify in out

Aerolínie tiež chcú použiť niektoré svoje väčšie lietadlá Boeing 787 Dreamliner, aby znížili dôsledky uzemnenia 18 strojov 737 MAX, čo predstavuje okolo 11 % z ich letky.

 

Lietadlá 737 MAX boli tento mesiac uzemnené po celom svete po zrútení takéhoto lietadla v Etiópii. 

 

 

"Firma sa navyše k pokračujúcemu zlučovaniu letov a relokácií lietadiel rozhodla odložiť potenciálny predaj 6 strojov Boeing 737-800 a využiť kapacity lietadiel 787 Dreamliner, ktoré sú k dispozícii, na veľkoobjemových linkách, čo zvýši flexibilitu," uviedli aerolínie vo vyhlásení.

 

Spoločnosť sa už predtým vyjadrila, že bude od Boeingu žiadať náhradu nákladov spojených s uzemnením lietadiel 737 MAX. V pondelok uviedla, že komunikuje s americkým koncernom a verí v dosiahnutie konštruktívnej dohody.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona