Nórsky Statoil hľadá ropu na tichomorskom pobreží Nikaraguy

NETKY.SK • 30 Máj 2015, 09:21 • 2 min
Nórsky Statoil hľadá ropu na tichomorskom pobreží Nikaraguy

MANAGUA - Nórsky ropný koncern Statoil začal hľadať ropu pri tichomorskom pobreží Nikaraguy. Spoločnosť získala štyri licencie, ktoré ju oprávňujú na prieskum na ploche 16.000 štvorcových kilometrov (km2) vo zväčša nepreskúmanej panve Sandino. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Ide o dlhodobú šancu spojenú s veľkou neistotou, no zároveň aj veľkým potenciálom," povedal viceprezident Statoilu Nick Maden. Pre Statoil ide o prvý projekt v Nikarague. Francisco López, šéf nikaragujského koncernu Petronic, ktorý má v projekte podiel 15 %, uviedol, že Nóri tam v prvej etape investujú zhruba 20 miliónov USD (18,23 milióna eur).

 

Podľa informácií tamojšieho ministerstva energetiky sa pri tichomorskom pobreží Nikaraguy nachádza nepreskúmaná oblasť s plochou zhruba 104.000 km2. V tejto oblasti už prieskumné licencie získali spoločnosti Norwood, Industrias Oklahoma Nicaragua a Geoex.

(1 EUR = 1,0970 USD)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies