Nórsky prevádzkovateľ výletných lodí žaluje štát Florida. Legislatíva podľa spoločnosti zvyšuje riziko nákazy koronavírusom

NETKY.SK • 15 Júl 2021, 07:19 • 2 min
Nórsky prevádzkovateľ výletných lodí žaluje štát Florida. Legislatíva podľa spoločnosti zvyšuje riziko nákazy koronavírusom

MIAMI - Nórsky prevádzkovateľ výletných lodí Norwegian Cruise Line žaluje americký štát Florida pre zákon, ktorý zakazuje podmieňovať prístup k službám predložením certifikátu a vakcinácii proti koronavírusu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Spoločnosť podala žalobu v utorok na federálnom súde v Miami. Legislatíva podľa spoločnosti zvyšuje riziko nákazy koronavírusom, čo ohrozuje bezpečnosť prevádzky výletných lodí.

 

img

 

Prečítajte si: REPORTÁŽ: Očkovacia kampaň prejde zmenou, potvrdil to aj minister Lengvarský

Norwegian plánovala obnoviť plavby z Floridy k 15. augustu s tým, že od všetkých pasažierov bude vyžadovať vakcinačný certifikát. Firma vyzvala súd, aby opatrenie do 6. augusta vyhlásil za neplatné. Porušenie zákona sa trestá pokutou päťtisíc dolárov za každého zákazníka, ktorého poskytovatelia služieb vyzvú na predloženie certifikátu.

 

img

 

„Výsledkom je skutočnosť, že Norwegian Cruise Line Holdings (NCLH) je v príprave na vyplávanie z Floridy a nevie čo urobiť. Buď sa ocitne na nesprávnej strane ochrany zdravia a bezpečnosti a platného federálneho právneho rámca, alebo na nesprávnej strane floridského práva,“ hovorí sa v sťažnosti.

 

NCLH žiada súd, aby pre južný obvod Floridy zastavil platnosť tohto zákazu. Spoločnosť Norwegian Cruise Line Holdings prevádzkuje tri výletné spoločnosti Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises a Regent Seven Seas Cruises.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies