Nórsky premiér v rámci kampane v prestrojení vozil ľudí taxíkom

NETKY.SK • 12 August 2013, 13:17 • 2 min
Nórsky premiér v rámci kampane v prestrojení vozil ľudí taxíkom

OSLO - Nórsky premiér pracoval jeden deň v júni v centre Osla tajne ako taxikár. Oblečený v uniforme a so slnečnými okuliarmi na očiach vozil Jens Stoltenberg pasažierov po nórskej metropole niekoľko hodín a svoju identitu potvrdil len vtedy, keď ho spoznali.

slovakia

left justify in out

Akciu, ktorú vymyslela reklamná agentúra v rámci Stoltenbergovej predvolebnej kampane, nakrúcala skrytá kamera. Video zverejnil v nedeľu denník VG na svojej internetovej stránke ako aj premiér na svojom facebookovom konte.

Stoltenberg novinám povedal, že chcel počuť úprimný názor ľudí na politiku. "Ak je nejaké miesto, kde ľudia povedia, čo si skutočne myslia o väčšine vecí, tak je to taxík. Priamo od srdca," citoval premiéra denník VG. Premiérovi pasažieri boli spočiatku šokovaní, zmätení aj zvedaví, prečo jazdí taxíkom. Jeden z cestujúcich mu povedal, že "šoféruje naozaj zle", ďalší "dúfal, že prežije". 

Stoltenberg stojí na čele severskej krajiny už osem rokov. Či marketingový ťah pomôže jeho Nórskej strane práce k dobrému volebnému výsledku, sa ukáže v parlamentných voľbách 9. septembra. Politici v Nórsku a ďalších škandinávskych krajinách sú oveľa prístupnejší ako ich kolegovia v iných európskych štátoch. Stoltenberga je možné napríklad cez víkendy bežne stretnúť na turistike v lesoch okolo Osla.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona