Nórsky obranca Holös pasuje Slovákov medzi elitnú osmičku

NETKY.SK • 5 Máj 2015, 15:43 • 2 min
Nórsky obranca Holös pasuje Slovákov medzi elitnú osmičku

OSTRAVA - V stredajšom večernom zápase slovenskej hokejovej reprezentácie na 79. majstrovstvách sveta v Česku proti Nórsku bude veľkou defenzívnou prekážkou hráčov SR obranca Jonas Holös.

slovakia

left justify in out

Dlhoročná opora nórskej reprezentácie si po troch prehrách svojho tímu na šampionáte uvedomuje, že už najbližší duel proti Slovensku je pre jeho mužstvo z kategórie dôležitých. „Potrebujeme nejaké body, no vieme, že máme pred sebou kvalitný tím. Musíme do duelu vstúpiť s pokorou a pokúsiť sa súperovi vnútiť našu hru. Musíme sa vyvarovať častých vylúčení,“ varuje pred stredou 27-ročný bek Lokomotivu Jaroslavľ.

 

„Slováci na každý šampionát dokážu zložiť dobrý tím. Majú kvalitné individuality. V profesionálnych ligách majú omnoho viac hráčov ako my, v stredu nás teda čaká náročný boj. Myslím si, že Slovensko patrí medzi elitnú osmičku. Oficiálny rebríček hovorí za všetko, no niekedy sa mu podarí poskočiť aj vyššie,“ dodal Jonas Holös. 

 

V stredu večer o 20.15 h nekompromisný nórsky obranca nastúpi aj proti svojmu niekdajšiemu spoluhráčov Dominikovi Graňákovi. „Hrali sme spolu vo Färjestade v majstrovskej sezóne. Dominik je veľmi dobrý hráč s kvalitným pohybom a po technickej stránke zdatný. Zároveň je to dobrý chalan. Zo slovenského mužstva ho poznám najlepšie,“ zaspomínal si rodák zo Sarpsborgu, ktorý si v minulosti vyskúšal aj NHL v tíme Colorado Avalanche. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies