Nórsky minister spravodlivosti podá demisiu

NETKY.SK • 12 November 2011, 05:05 • 2 min
Nórsky minister spravodlivosti podá demisiu

Nórsky minister spravodlivosti podá demisiu - Politika Nórsky minister spravodlivosť Knut Storberget, ktorý bol v uplynulých mesiacoch vystavený nátlaku v súvislosti s konaním úradov ohľadne júlového krvavého atentátu v Osle a na ostrove Utöya, podá demis

slovakia

left justify in out

img

Nórsky minister spravodlivosť Knut Storberget, ktorý bol v uplynulých mesiacoch vystavený nátlaku v súvislosti s konaním úradov ohľadne júlového krvavého atentátu v Osle a na ostrove Utöya, podá demisiu. Oznámil to dnes nórsky premiér Jens Stoltenberg.
Storbergeta vo funkcii nahradí doterajšia ministerka obrany Grete Faremová. Šéfom rezortu obrany sa stane súčasný štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Espen Barth Eide, informovala agentúra Reuters.
Premiér Stoltenberg uviedol, že minister spravodlivosti sa chystal odstúpiť už dlhší čas, avšak kvôli atentátom, ktoré vykonal pravicový extrémista Anders Behring Breivik, zostal vo funkcii dlhšie.       
Breivik 22. júla zabil osem ľudí, keď v centre Osla odpálil bombu uloženú v aute. O niečo neskôr zmasakroval 69 ľudí na neďalekom ostrove Utöya, kde sa konal letný tábor sociálnodemokratickej mládeže. Po príchode protiteroristického komanda sa bez odporu vzdal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies