Nórsky dopravný úrad vydal kuriózne nariadenie: Súlož na kruhovom objazde je zakázaná

NETKY.SK • 28 Apríl 2018, 18:00 • 2 min
Nórsky dopravný úrad vydal kuriózne nariadenie: Súlož na kruhovom objazde je zakázaná

Nórske mesto Ringsaker sa stalo známym po tom, ako vydalo bizarný zákaz.

slovakia

left justify in out

Ringsaker je 30-tisícové mesto v Nórsku, v ktorom okrem iných škôl sídli aj gymnázium. Práve s jeho študentami súvisí azda to najzvláštnejšie dopravné opatrenie, ktoré vyhlásil v médiách riaditeľ Nórskej verejnej správy ciest Terje Moe Gustavsen. Všetkým totiž v záujme bezpečnosti zakázal sex na kruhovom objazde.

 

Určite vám napadlo, prečo by niekto súložil práve na kruhovom objazde. Tento zvláštny zvyk je súčasťou osláv študentov miestneho gymnázia, ktorí v rámci svojho sviatku „russefeiring“ praktizujú viaceré šialenosti. Samozrejme, osláv sa môžu zúčastňovať len plnoletí mladí ľudia, ktorí okrem pitia alkoholu vždy dodržiavajú aj tradíciu behu cez most ponad jazero Mjøsa len v Adamovom rúchu a už spomínaný sex uprostred kruhového objazdu.

 

Zástupcovia škôl ale aj mieste úrady sú napriek všetkému k tomuto tradičnému sviatku zhovievaví a berú ho s humorom. Nesmie však ísť na úkor bezpečnosti, preto práve súlož na kruhovom objazde zakázali. Alkoholom potužení študenti by totiž nemuseli byť dostatočne obozretní a v snahe dostať sa cez cestu na trávnatú plochu objazdu by mohli spôsobiť dopravnú nehodu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies