Nórsko pošle svojich väzňov do Holandska

NETKY.SK • 9 September 2014, 17:29 • 2 min
Nórsko pošle svojich väzňov do Holandska

OSLO - Nóri plánujú poslať svojich väzňov do väzníc v Holandsku, aby tak odľahčili preplnenie svojich zariadení a uskutočnili tam nevyhnutné údržbárske práce.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom vláda. Nórsko si podľa jej údajov prenajme 300 väzenských miest od Holandska, ktoré už prenajíma svoje prebytočné kapacity aj Belgičanom. Na základe dohody budú väzňov strážiť holandskí dozorcovia, riaditeľom však bude Nór.

 

Na výkon trestu v škandinávskej krajine čaká 1300 odsúdencov. Nórsko má momentálne nedostatok väzenských miest napriek relatívne nízkemu počtu väzňov. Na stotisíc obyvateľov pripadá okolo 72 väzňov, čo je podľa agentúry Reuters zhruba desatina v porovnaní so Spojenými štátmi. 

 

Krajina je známa humánnym zachádzaním so svojimi väzňami. Nenásilní previnilci sú napríklad často držaní v otvorených väzniciach so slobodou pohybu, práce, využitia rekreačných zariadení a zameraním na rehabilitáciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies