Nórsko dočasne prestalo vyvážať migrantov do Ruska, nemá dosť autobusov

NETKY.SK • 22 Január 2016, 14:34 • 2 min
Nórsko dočasne prestalo vyvážať migrantov do Ruska, nemá dosť autobusov

OSLO - Polícia v Nórsku už druhý deň po sebe kvôli nedostatku autobusov nevyváža žiadateľov o azyl do Ruska cez hraničný priechod v arktickej oblasti na severe krajiny.

slovakia

left justify in out

V tábore pre utečencov čakajúcich na deportáciu v mestečku Kirkenes pri hraniciach s Ruskom oficiálne zadržali 82 osôb, pretože by sa podľa úradov mohli pokúsiť o útek. Slová hovorcu polície Daniela Drageseta citovala agentúra AP.

 

Nórske úrady museli už vo štvrtok odložiť prevoz okolo 30 ľudí "kvôli nedostatku personálu na ruskej strane hraníc", dodal Drageset. Nórsko má v pláne vrátiť do Ruska okolo 5500 migrantov. Utečenci prichádzajú do Nórska cez pre chodcov uzavretý priechod Storskog na bicykloch alebo v autách. Mnohí z týchto migrantov mali v Rusku, kde už roky žili, povolenie na pobyt a do kategórie žiadateľa o azyl nespadajú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies