Nórski ochrancovia životného prostredia žiadajú Ruskú federáciu, aby pomohla odstrániť hrozbu Arktídy

NETKY.SK • 23 Január 2019, 17:11 • 2 min
Nórski ochrancovia životného prostredia žiadajú Ruskú federáciu, aby pomohla odstrániť hrozbu Arktídy

MOSKVA - Vedúci Únie pre ochranu prírody Kurt Oddekalv napísal otvorený list, v ktorom informoval o "environmentálnom zločine" nórskych orgánov. Na dne Severného mora leží nemecká ponorka ktorá sa potopila v roku 1945. Na jej palube je uložených 65 ton kovovej ortuti a pravdepodobne 2 tony oxidu uránu.

slovakia

left justify in out

Aktivisti za ľudské práva z Nórska požiadali ruskú vládu o pomoc pri odstraňovaní environmentálnych hrozieb v Arktíde.

 

Explózia ponorky spôsobí, že ostrov Fedier bude neobývaný a znečistenie sa dostane na pobrežie Ruska. Obe časti ponorky boli objavené ešte pred 15 rokmi ale ešte doteraz neboli zodvihnuté z dna a neuschované. Environmentalisti vyzývajú na zdvihnutie ortuti z dna a na vyčistenie vody.

 

Oddekalv vyzýva vládu v Rusku, aby kontaktovala Oslo predtým ako sa Nórsko stane vinníkom najsilnejšieho znečistenia v regióne. O tom informuje Infox.ru.

 

Putin hľadá riešenie

 

Prezident Vladimir Putin na veľkej tlačovej konferencií uviedol, že je potrebné venovať väčšiu pozornosť otázke čistenia vody. Navrhol vybudovať čistiarne v Rusku pomocou najnovších technológií.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies