Nórskemu premiérovi poslali do taxíka komparzistov

NETKY.SK • 13 August 2013, 14:05 • 2 min
Nórskemu premiérovi poslali do taxíka komparzistov

OSLO - Video s nórskym premiérom Jensom Stoltenbergom, ktorý v preoblečení za taxikára vozil bežných ľudí ulicami Osla, nebolo celkom autentické. V utorok totiž vyšlo najavo, že viacerí z nafilmovaných pasažierov boli v skutočnosti platenými komparzistami.

slovakia

left justify in out

Stoltenbergova vládna Robotnícka strana priznala, že päť zo 14 ľudí na videozázname dostali za objavenie sa v klipe 500 nórskych korún (v prepočte 64 eur). Nórsky premiér pritom v pondelok trval na tom, že si týmto spôsobom chcel vypočuť "názory bežných ľudí".

Komparzistov odhalil bulvárny nórsky denník Verdens Gang (VG) a informácie neskôr oficiálne potvrdili aj Stoltenbergovi socialisti. "Išlo o päť bežných ľudí, ktorých sme sa opýtali, či sa chcú objaviť vo videu Robotníckej strany. Nič viac nevedeli, len to, že ich zoberie taxík," uviedla hovorkyňa Pia Gulbrandsenová. Ako dodala, ich "spontánnosť bola skutočná," cituje ju spravodajský portál britskej stanice BBC. 

Video so Stoltenbergom natočili ešte v júni v spolupráci s reklamnou agentúrou. Premiér ho v pondelok zverejnil na svojej facebookovskej stránke s odôvodnením, že si chcel vypočuť úprimný názor ľudí na politiku. "Ak je nejaké miesto, kde ľudia povedia, čo si skutočne myslia o väčšine vecí, tak je to taxík. Priamo od srdca," citoval premiéra denník VG. Premiérovi pasažieri boli spočiatku šokovaní, zmätení aj zvedaví, prečo jazdí taxíkom. Jeden z cestujúcich mu povedal, že "šoféruje naozaj zle", ďalší "dúfal, že prežije". 

Stoltenberg stojí na čele severskej krajiny už osem rokov. Či marketingový ťah pomôže jeho Nórskej strane práce k dobrému volebnému výsledku, sa ukáže v parlamentných voľbách 9. septembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies