Nórska vláda sa odvolala voči verdiktu súdu o porušení práv teroristu Breivika

NETKY.SK • 26 Apríl 2016, 18:28 • 2 min
Nórska vláda sa odvolala voči verdiktu súdu o porušení práv teroristu Breivika

OSLO - Nórska vláda sa dnes odvolala voči rozhodnutiu krajského súdu v Osle, podľa ktorého nórske úrady porušili ľudské práva teroristu Andersa Breivika jeho izoláciou od spoluväzňov. Oznámil to dnes nórsky minister spravodlivosti Anders Anundsen, napísala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Nórska vláda podľa Anundsena "nesúhlasí" s verdiktom krajského súdu v Osle z 20. apríla, podľa ktorého došlo k porušeniu práv tohto pravicového extrémistu vyplývajúcich z Európskeho dohovoru o ľudských právach. Breivik si odpykáva trest za terorizmus a vraždu 77 ľudí. Bližšie podrobnosti o rozhodnutí vlády budú zverejnené v priebehu nasledujúcich dní, dodal Anundsen.

 

Breivik zažaloval nórsku vládu za porušenie svojich ľudských práv, ku ktorému malo dôjsť jeho izolovaním od spoluväzňov, častými osobnými prehliadkami, skutočnosťou, že mu počas presunov medzi jeho troma väzenskými celami často nasadzovali putá, a tým, že so dvojím právnikom môže komunikovať len cez sklenenú stenu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies