Nórska vláda chce predĺžiť trest za terorizmus na 30 rokov

NETKY.SK • 8 Máj 2013, 09:51 • 2 min
Nórska vláda chce predĺžiť trest za terorizmus na 30 rokov

OSLO - Nórska vláda navrhla predĺžiť maximálny trest za terorizmus na 30 rokov väzenia. Stalo sa tak v nadväznosti na minuloročné útoky Andersa Behringa Breivika, ktoré si vyžiadali 77 obetí.

slovakia

left justify in out

Vo svojom návrhu, ktorý predostrela v utorok parlamentu, tiež požaduje kriminalizáciu teroristických skupín. Nórska koalícia vedená Stranou práce navyše vyzvala na prísnejšie imigračné zákony, ktoré by uľahčili vykázať z krajiny toho, kto predstavuje hrozbu pre národnú bezpečnosť. Ministerka spravodlivosti Grete Faremová uviedla, že vláda chce sprísniť zákony, aby pomohla polícii predchádzať terorizmu a bojovať proti nemu. Breivik, protimoslimský fanatik, si momentálne odpykáva maximálny 21-ročný trest za terorizmus. Ten však môže byť predĺžený, ak bude naďalej považovaný za nebezpečného.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona