Nórska kapela Kvelertak vystúpi v Prahe aj Viedni

NETKY.SK • 1 August 2016, 08:13 • 2 min
Nórska kapela Kvelertak vystúpi v Prahe aj Viedni

PRAHA - Nórska heavymetalová skupina Kvelertak sa v rámci jesenného európskeho turné k novému albumu Nattesferd (2016) predstaví aj v Českej republike a Rakúsku.

slovakia

left justify in out

Šesťčlenná formácia zo Stavangeru vystúpi najprv v sobotu 19. novembra v pražskom Lucerna Music Bare a o tri dni neskôr vo viedenskej Arene. Počas turné, ktoré bude trvať od 16. novembra do 10. decembra, zahrajú napríklad aj v Berlíne, Varšave, Zürichu, Barcelone, Madride, Paríži, Manchestri, Glasgowe, Londýne či Bruseli.

 

Skupina Kvelertak vznikla v roku 2007 a v súčasnosti pôsobí v zložení Erlend Hjelvik (spev), Bjarte Lund Rolland (gitara), Vidar Landa (gitara, klavír), Maciek Ofstad (gitara, spev), Marvin Nygaard (basgitara) a Kjetil Gjermundrod (bicie). Debutovali v roku 2010 eponymnou štúdiovkou, po ktorej nasledovali albumy Meir (2013) a spomínaný Nattesferd. Nahrávka Meir sa umiestnila na druhej priečke zoznamu najlepších metalových albumov roka 2013 podľa magazínu Rolling Stone.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies