Norimberg otvorí prvú ubytovňu pre homosexuálnych utečencov v Nemecku

NETKY.SK • 25 Január 2016, 18:46 • 2 min
Norimberg otvorí prvú ubytovňu pre homosexuálnych utečencov v Nemecku

NORIMBERG - Juhonemecké mesto Norimberg plánuje otvoriť prvé útočisko pre homosexuálnych žiadateľov o azyl v krajine.

slovakia

left justify in out

V prázdnej dvojposchodovej budove v centre mesta bude ubytovaných desať utečencov - gejov a lesieb, uviedla dnes mestská komunita homosexuálnych osôb s názvom Fliederlich.

 

Homosexuálni utečenci a utečenky sú v azylových ubytovniach často diskriminovaní a dokonca na nich fyzicky útočia, vysvetlila skupina Fliederlich. Odhaduje, že v súčasnosti žije v Norimbergu 8000 utečencov, z ktorých 600 sú gejovia či lesby.

 

Náklady na novú ubytovňu budú hradiť mestské úrady v Norimbergu, pričom prví utečenci sa tam majú podľa očakávania prisťahovať v nasledujúcich týždňoch. Podobné ubytovanie pre homosexuálnych utečencov plánujú aj nemeckom hlavnom meste Berlín.

 

Miestne úrady po celom Nemecku zápasia s tým, aby ubytovali obrovský počet migrantov prichádzajúcich do krajiny. Celkovo prišiel vlani do Nemecka milión nových migrantov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona