Nóri získali zlato v štafetách

NETKY.SK • 20 Február 2014, 13:53 • 2 min
Nóri získali zlato v štafetách

SOČI - Striebro získali Nemci a tretí boli Rakúšania.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nóri Magnus Moan, Haavard Klemetsen, Magnus Krog a Jörgen Graabak získali zlaté medaily vo štvrtkovej súťaži družstiev v severskej kombinácii na zimných olympijských hrách v Soči. Druhí skončili Nemci Eric Frenzel, Björn Kircheisen, Johannes Rydzek a Fabian Riessle s mankom troch desatín sekundy a tretích klasifikovali Rakúšanov Lukasa Klapfera, Christopha Bielera, Bernharda Grubera a Maria Stechera (+3,4 s). Táto disciplína je v programe ZOH od roku 1988, vtedy súťažili len trojčlenné družstvá. Až od Nagana 1998 zápolia štvorčlenné tímy. 

 

"Ani neviem opísať, ako sa cítim. Toto zlato má pre mňa hádam ešte väčšiu cenu ako to individuálne," vyhlásil pre informačný servis podujatia Graabak, ktorý triumfoval aj v utorňajších individuálnych pretekoch. "V podstate sa zopakovala situácia spred dvoch dní. Išlo o to, aby som prišiel na štadión ako prvý. Výhoda bola, že dvaja súperi idúci za mnou nechceli ísť na čelo, lebo sa trochu báli. Mne to pomohlo, lebo som si ušetril sily na záverečný šprint. Pár metrov pred páskou som vedel, že budem prvý, hoci Nemec Riessle sa tam hodil do cieľa," doplnil finišman nórskej štafety. Stecher sa vo veku 36 rokov a 217 dní stal najstarším kombinátorom, ktorý získal medailu na zimných olympijských hrách. 

 

Po skokoch z mostíka HS-140 boli na čele Nemci, ale v bežeckej časti na 4x5 km Gundersenovou metódou v areáli RusSki Gorkij v Červenej Poľane dominovali "severania". Nemci čakajú na zlato od Calgary 1988. Rakúšanom nevyšla snaha o zavŕšenie čistého hetriku po triumfoch v Turíne 2006 a Vancouveri 2010. 

Výsledky - severská kombinácia - súťaž družstiev: 

Skoky z mostíka HS-140 a beh na 4x5 km Gundersenovou metódou: 1. Nórsko (Magnus Moan, Haavard Klemetsen, Magnus Krog, Jörgen Graabak) 47:13,5 min, 2. Nemecko (Eric Frenzel, Björn Kircheisen, Johannes Rydzek, Fabian Riessle) +0,3 s, 3. Rakúsko (Lukas Klapfer, Christoph Bieler, Bernhard Gruber, Mario Stecher) +3,4, 4. Francúzsko +1:12,8 min, 5. Japonsko +1:17,1, 6. USA +2:21,6, 7. Česko +2:22,6, 8. Taliansko +2:51,2, 9. Rusko +5:36,3 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies