Nóri slávia historický úspech, hrdinom dvojgólový mladík Nörstebö

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 12:42 • 2 min
Nóri slávia historický úspech, hrdinom dvojgólový mladík Nörstebö

OSTRAVA - Nórsky hokej slávi historický úspech. Prvýkrát v dejinách dokázali severania zdolať na vrcholnom podujatí reprezentáciu Slovenska - v stredajšom zápase B-skupiny MS v Ostrave vydrelo mužstvo trénera Roya Johansena triumf 3:2, hoci prehrávalo už 0:2.

slovakia

left justify in out

Nóri dosiaľ zaznamenali na svetových šampionátoch a olympijských turnajoch so Slovákmi osem prehier. V Ostrave to dlho vyzeralo na ďalšiu, na začiatku druhej tretine prehrávali "vikingovia" o dva góly, no stále hrali aktívne a verili v obrat. Na koňa ich dostali fauly súpera, v početnej výhode strelili severania dva góly a otočili skóre. Hrdinom stretnutia sa stal obranca Mattias Nörstebö, ktorý sa v presilovkách dvakrát strelecky presadil delovkou od modrej čiary. V oboch prípadoch odviedli kus výbornej roboty cloniaci nórski hráči, ktorí zakryli výhľad brankárovi Jánovi Lacovi.

 

"Snažili sme sa dnes v presilovke vymyslieť niečo nové a fungovalo to. Je to skvelý pocit," vyznal sa po zápase v mixzóne 19-ročný Nörstebö, ktorý si vychutnáva svoj premiérový šampionát. Nóri v záverečných minútach ustáli tlak Slovákov a mohli sláviť historický triumf. "Slováci boli na samom konci blízko k vyrovnaniu, hrali presilovku, v ktorej nás zatlačili. Hráči, ktorí nastúpili v oslabení, si zaslúžia uznanie. Odviedli v posledných minútach skvelú prácu," ďakoval spoluhráčom zadák švédskeho Brynäsu.

 

Nóri sa rýchlo otriasli z hladkej prehry 0:5 s Fínmi, predviedli živší výkon a ani za nepriaznivého stavu sa nevzdali. Prvýkrát v histórii dali na MS Slovákom viac ako dva góly. "Držali sme sa herného plánu, neupustili od stanovenej taktiky a za stavu 0:2 sme zabojovali. Pomohli nám presilovky, celkovo to bol z našej strany skutočne dobrý zápas," spokojne konštatoval jeden z najlepších hráčov na ľade, útočník Mathias Olimb.

 

Hráči z krajiny fjordov si vďaka prvému trojbodovému zisku na turnaji udržali nádej na štvrťfinále. V tabuľke poskočili na priebežné šieste miesto. "Táto výhra pre nás znamená veľmi veľa. Po prehrách s Ruskom a Nórskom bola nálada v mužstve na bode mrazu. Tento výsledok nám dodá sebavedomie, no mali by sme zostať nohami pri zemi. Musíme naďalej hrať zodpovedne a robiť 'špinavú' prácu," dodal center prvého nórskeho útoku Morten Ask.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies