Nóri idú na šampionát do Minsku bez Thoresena a Tollefsena

NETKY.SK • 6 Máj 2014, 10:27 • 2 min
Nóri idú na šampionát do Minsku bez Thoresena a Tollefsena

OSLO - Dvojica hokejistov z Kontinentálnej hokejovej ligy Lars Haugen z Dinama Minsk a Jonas Holös z Lokomotivu Jaroslavľ či sedem legionárov zo Švédska figuruje v nominácii Nórska na majstrovstvá sveta v Bielorusku, ktoré sa začnú v piatok 9. mája.

slovakia

left justify in out

Tréner nórskej hokejovej reprezentácie Roy Johansen nemôže počítať pre šampionát v Minsku s kapitánom Ole-Kristianom Tollefsenom a ani hviezdnym Patrickom Thoresenom, ktorý sa chce dať po sezóne v Petrohrade zdravotne dokopy a v olympijskej sezóne nenašiel motiváciu na štart na majstrovstvách sveta. V nominácii sú aj ďalší štyria legionári - brankár Lars Volden z fínskeho Espoo Blues, útočná dvojica Andreas Martinsen a Ken-André Olimb z Düsseldorfu z nemeckej DEL a obranca Henrik Odegaard si oblieka dres amerického Missouri Mavericks z CHL.

Nórov by po prípadnom vyradení New Yorku Rangers v druhom kole play-off bojov o Stanleyho pohár mohol posilniť ešte útočník Mats Zuccarello Aasen. Nórsko bude v Minsku jedným zo súperov Slovenska v základnej skupine. 

Nominácia Nórska na hokejové MS 2014: 
Brankári: Steffen Söberg (Valerenga Oslo), Lars Haugen (Dinamo Minsk, Bielor./KHL), Lars Volden (Blues Espoo, Fín.) 
Obrancovia: Daniel Sörvik, Stefan Espeland, Alexander Bonsaksen (všetci Valerenga Oslo), Nicolai Bryhnisveen (Lillehammer), Mats Trygg (Lörenskog), Jonas Holös (Jaroslavľ, Rus./KHL), Henrik Ödegaard (Missouri, USA/CHL) 
Útočníci: Morten Ask, Sondre Olden (obaja Valerenga Oslo), Jonas Djupvik Lövlie, Andreas Stene (obaja Sarpsborg), Kristian Forsberg, Per-Age Skröder (obaja MODO Hockey, Švéd.), Anders Bastiansen, Martin Röymark (obaja Färjestad, Švéd.), Andreas Martinsen, Ken-André Olimb (obaja Düsseldorf, Nem.), Mads Hansen (Storhamar), Steffen Thoresen (Lörenskog), Robin Dahlström (Örebro, Švéd.), Mathis Olimb (Frölunda, Švéd.), Nicklas Roest (Karlskoga, Švéd.) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies