Nóri chcú štart Tour de France v Stavangeri

NETKY.SK • 27 Júl 2017, 09:02 • 2 min
Nóri chcú štart Tour de France v Stavangeri

PARÍŽ - Cyklistické preteky Tour de France sa zvyknú začínať v susedných krajinách ako Belgicko, Holandsko či tento rok v nemecký Düsseldorf, ale štart slávnej Tour na západnom pobreží Nórska?

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Statoil si to vie predstaviť a navrhuje, aby sa "stará dáma" pozrela po prvý raz vo svojej histórii do Stavangeru. Predstava je taká, že sa to má udiať pri príležitosti 50. výročia vzniku tohto ropného koncernu v roku 2022. 

Prípadnej návšteve Tour de France v Škandinávii by mohol pomôcť aj fakt, že organizátor, TdF spoločnosť ASO, má svoj podiel aj na pretekoch Arctic Race of Norway a tohtoročný svetový šampionát sa uskutoční v Bergene. Navyše nórska cyklistika má silný cveng v súčasnom pelotóne World Tour. Jeho súčasťou je 10 jazdcov z tejto krajiny vrátane víťazov etáp na Tour de France Edvalda Boassona Hagena (Dimension Data) a Alexandra Kristoffa (Kaťuša-Alpecin). V Nórsku sa konajú aj ďalšie kategorizované preteky UCI Okolo fjordov či súčasť ženskej WorldTour Okolo Nórska.

Budúcoročná už 105. edícia Tour de France odštartuje vo francúzskom regióne Vendée, o rok neskôr sa pestrofarebná karavána TdF na úvod presunie do belgického Bruselu. Bude to pri príležitosti 50. výročia prvého celkového triumfu Eddyho Merckxa na najslávnejších etapových pretekoch.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies